Isyysloma ja osittainen hoitovapaa + hoitovapaan jakaminen

Voiko isyysvapaan pitää osissa? Onko opiskelu isyysvapaalla mahdollista? Kysy ja keskustele isän vapaista.

Valvoja: Kela-Kerttu

Avatar
Reimond
Viestit:1
Liittynyt: 05 Elo 2017, 14:22

Isyysloma ja osittainen hoitovapaa + hoitovapaan jakaminen

Lukematon viesti Kirjoittaja Reimond » 05 Elo 2017, 14:32

Isyysloma vielä pitämättä, lapsi 10 kk vanha. Isän oli tarkoitus pitää isyyslomaa 4 päivää viikossa samalla kun äiti tekee 4-päiväistä työviikkoa. Tämä ei kuulemma onnistu vaan isyysloma pitäisi pitää korkeintaan kahdessa pätkässä.

Jos isä nyt sitten joutuu pitämään koko isyyysloman kerralla ja nostaa isyysrahaa, saako äiti mitään tukea yhdelle viikottaiselle kotipäivälleen?

Kun isyyslomat saadaan näin kunnialla pidettyä, voiko sen jatkoksi vanhempainrahan jakaa niin, että äiti tekee nelipäiväistä työviikkoa ja isä yksipäiväistä, ja jos voi, niin vaikuttaako se tuen määrään? Molempien palkat ovat suunnilleen samaa luokkaa.

Avatar
Kela-Kerttu
Viestit:26363
Liittynyt: 23 Tammi 2014, 10:58
Paikkakunta: KELA

Re: Isyysloma ja osittainen hoitovapaa + hoitovapaan jakamin

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela-Kerttu » 08 Elo 2017, 09:23

Hei Reimond!

Alle kolmevuotiaasta lapsesta on mahdollista hakea joustavaa hoitorahaa jos äiti tekee töitä viikoittain keskimäärin enintään 30 tuntia viikossa tai enintään 80 % normaalista kokopäivätyön työajasta. Samaan aikaan isä voi hakea samasta lapsesta isyysrahaa. Äidin äitiys- ja vanhempainrahakauden jälkeiset isyysrahapäivät voi tosiaan pitää enintään kahdessa jaksossa.

Tämän jälkeen jos lapsi on kotihoidossa, isä voisi hakea kotihoidon tuen ja äiti joustavan hoitorahan. Jos lapsi on kunnallisessa hoidossa, voivat molemmat hakea joustavaa hoitorahaa kunhan lasta hoidetaan eri aikoina.

Voit lukea lisää joustavasta hoitorahasta osoitteesta: www.kela.fi/joustava-hoitoraha ja kotihoidon tuesta osoitteesta: www.kela.fi/kotihoidontuki.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi