Isyysvapaa ja vanhempainvapaa

Voiko isyysvapaan pitää osissa? Onko opiskelu isyysvapaalla mahdollista? Kysy ja keskustele isän vapaista.

Valvoja: Kela-Kerttu

Avatar
Äiti2017

Isyysvapaa ja vanhempainvapaa

Lukematon viesti Kirjoittaja Äiti2017 » 14 Syys 2017, 15:22

Hei,
Miten tämä isyys- ja vanhempainvapaa isällä menee. Jos isä on lapsen synnyttyä vain esimerkiksi viikon isyysvapaalla ja sitten isä on osan aikaa vanhempainvapaalla äidin sijasta. Niin jääkö isällä silloin vielä omat loput isyysvapaat käyttämättä?
Ja miten sitten jos äiti jää vanhempainvapaan jälkeen kotiin hoitamaan lasta kotihoidon tuella, voiko isä silloin pitää loput Isyysvapaat? Ilmeisesti voi, mutta äiti ei tällöin saa kotihoidontukea. Mutta voiko äiti olla tällöin työtön, jos töitä ei ole?

Avatar
Kela-Kerttu
Viestit:26754
Liittynyt: 23 Tammi 2014, 10:58
Paikkakunta: KELA

Re: Isyysvapaa ja vanhempainvapaa

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela-Kerttu » 15 Syys 2017, 09:53

Hei Äiti2017!

Sinulla oli hyvä kysymys tälle palstalle, kiitos siitä!
Isä voi pitää loput isyysvapaat vanhempainrahakauden jälkeen. Jos loput isyysrahapäivät pidetään vanhempainrahakauden jälkeen, ne voi jakaa kahteen jaksoon. Isyysrahapäivät tulee pitää ennen kuin lapsi täyttää kaksi vuotta.

Kun isä pitää isyyslomaa vauvasta, niin silloin äiti ei voi saada samalta ajalta kotihoidon tuen hoitorahaa samasta lapsesta. Jos perheessä on muita lapsia, äiti voi hakea hoitolisää. Hoitolisään vaikuttaa perheen tulot.

Työttömänä olemisesta voit tiedustella Työ- ja elinkeinotoimistosta. Työttömyysetuutta maksetaan Kelasta ja työttömyyskassoista.

Hyvää syksyn jatkoa!

Terveisin Kela-Kerttu
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi