Vahnempainpäivärahan määrään huomioitavat tulot

Voiko isyysvapaan pitää osissa? Onko opiskelu isyysvapaalla mahdollista? Kysy ja keskustele isän vapaista.

Valvoja: Kela-Kerttu

Avatar
Isa15

Vahnempainpäivärahan määrään huomioitavat tulot

Lukematon viesti Kirjoittaja Isa15 » 19 Syys 2017, 15:04

Pitäisikö isyys-ja vanhempainpäivärahaa laskettaessa ottaa huomioon palkkatulojen lisäksi myös elinkeinotoiminnan tulot? Olen sivutoiminen yrittäjä ja en ole yel-velvollinen. Vanhempainpäivärahani maksettiin viime vuonna vain palkkatulojeni perusteella, voinko hakea asiaan muutosta, jos elinkeinotoiminnan tulot olisi pitänyt huomioida? Elinkeinotoiminta oli nähtävissä laskentaan perustuvissa verotiedoissa, joten oletin ettei kahden tulolähteen perusteella voi hakea tukea.

Avatar
Kela-Kerttu
Viestit:26754
Liittynyt: 23 Tammi 2014, 10:58
Paikkakunta: KELA

Re: Vahnempainpäivärahan määrään huomioitavat tulot

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela-Kerttu » 20 Syys 2017, 10:58

Hei Isa15!

Jos sivutoiminen yrittäjä on lisäksi palkkatyössä toisella työnantajalla, voidaan päivärahaa laskettaessa huomioida tulona sekä palkkatulo sekä YEL- ja MYEL-vakuutuksen työtuloa.

Mikäli hakija ei ole velvollinen ottamaan YEL- tai MYEL-vakuutusta, vanhempainpäiväraha lasketaan niiden tulojen mukaan jotka hakija on ilmoittanut verottajalle (esim. ansiotulon ja palkan perusteella).

Jos epäilet, että päätöksesi on virheellinen, voit selvittää asiaa asiointipalvelun kautta tai soittamalla lapsiperheinen palvelunumeroon 020 692 206 (ma-pe klo 8-17).

Syysterveisin Kela-Kerttu
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi