Isän vapaat monikkoperheessä

Voiko isyysvapaan pitää osissa? Onko opiskelu isyysvapaalla mahdollista? Kysy ja keskustele isän vapaista.

Valvoja: Kela-Kerttu

Avatar
Tiutau

Isän vapaat monikkoperheessä

Lukematon viesti Kirjoittaja Tiutau » 05 Loka 2017, 15:01

Hei!

Odotamme parhaillaan kaksosia ja tähän liittyen kysyisinkin näistä monikkoperheille kuuluvista vanhempainvapaan lisäpäivistä.

Isä tulee pitämään heti lasten synnyttyä tuon 18 päivää isyysvapaata ja tämän perään joko kaikki tai osan 60 lisäpäivästä. Kelan sivuilla lukee yleisesti vanhempainrahan hakemisesta: "Hae tukea viimeistään kuukausi ennen vanhempainrahakauden alkamista. Vanhempainrahan voi hakea jo samaan aikaan kuin äitiysrahan tai isyysrahan."

Voiko isä kuitenkin hakea tätä lisäpäivien osuutta siis kun lapset syntyvät, eli jolloin aikaa tuohon lisäpäivien alkuun on alle kuukausi?

Ja onko näin, että mikäli vanhemmat jakavat nämä lisäpäivät, kumpikin voi käyttää päiviä kahdessa jaksossa, eli isä voi käyttää heti lasten synnyttyä ja toisen pätkän myöhemmin?

Avatar
Kela-Kerttu
Viestit:27290
Liittynyt: 23 Tammi 2014, 10:58
Paikkakunta: KELA

Re: Isän vapaat monikkoperheessä

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela-Kerttu » 09 Loka 2017, 08:28

Hei!

Onnea tulevien kaksosten johdosta koko perheelle!

Lasten isä voi hakea lisäpäivien osuutta jo kun lapset syntyvät eli myös samaan aikaan isyysrahan hakemisen kanssa. Tässä tilanteessa kuukauden hakuajasta etukäteen joustetaan.
Voitte jakaa lisäpäivät pidettäväksi esim. äitiys- ja vanhempainrahakauden aikana ja osittain sen jatkoksi. Kumpikin voitte jakaa vanhempainrahakauden pidettäväksi enintään kahteen jaksoon.

Ystävällisin terveisin Kela-Kerttu
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi