Isyysraha ja palautettu opintotuki

Voiko isyysvapaan pitää osissa? Onko opiskelu isyysvapaalla mahdollista? Kysy ja keskustele isän vapaista.

Valvoja: Kela-Kerttu

Avatar
Tukienpalauttaja

Isyysraha ja palautettu opintotuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Tukienpalauttaja » 13 Tammi 2019, 22:58

Hei,
mieheni isyysrahahakemus hylättiin huhtikuulta 2018, koska hän ilmoitti olevansa opiskelija tuona aikana. Ymmärsimme, että näin tulee ilmoittaa, koska hän sai opintotukea tuona aikana ja olimme saaneet tiedon, että myös opiskelija voi saada isyysrahaa. Hän ei tietenkään opiskellut päivinä, joille isyysrahaa haettiin vaan oli kotona hoitamassa vauvaa kanssani. Ilmeisesti hänen kuitenkin tulkittiin olevan poissa kotoa, kun isyysrahaa ei myönnetty.
Nyt kun vuosi on ohi ja opintotukea täytyykin palauttaa tulorajojen ylittyessä, voisiko isyysrahaa hakea uudelleen samoilta päiviltä, joilta se on kertaalleen hylätty, jos opintotuen palauttaa huhtikuulta 2018? Vai onko kerran hylätty ajanjakso mahdoton, kun oikaisua päätökseen ei aikanaan haettu?

Avatar
Kela-Kerttu
Viestit:30226
Liittynyt: 23 Tammi 2014, 10:58
Paikkakunta: KELA

Re: Isyysraha ja palautettu opintotuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela-Kerttu » 14 Tammi 2019, 15:20

Hei Tukienpalauttaja!

Isyysrahaa ei tosiaan ole mahdollista saada, jos on päätoiminen opiskelija ja saa opintotukea. Tämän vuoksi ei todennäköisesti opintotuen palautus tulovalvonnan vuoksi vaikuta isyysrahaan. Puolisosi voi kuitenkin laittaa selvityksen tilanteesta asiointipalvelussa viestillä niin asia katsotaan vielä tarkemmin.

Terveisin
Kela-Kerttu
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi