Isän vapaat

Voiko isyysvapaan pitää osissa? Onko opiskelu isyysvapaalla mahdollista? Kysy ja keskustele isän vapaista.

Valvoja: Kela-Kerttu

Avatar
Poyhohoyhen

Isän vapaat

Lukematon viesti Kirjoittaja Poyhohoyhen » 17 Tammi 2019, 10:48

Onko tulossa huhtikuun alussa monikko perheiden isille joku uudistus. Meillä on laskettuaika kaksosille 25.4.2019. Eli paljonko saan uudistuksen jälkeen isävapaita ja paljonko näistä voin olla äidin kanssa yhtäaikaa?

Avatar
Kela-Kerttu
Viestit:30138
Liittynyt: 23 Tammi 2014, 10:58
Paikkakunta: KELA

Re: Isän vapaat

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela-Kerttu » 17 Tammi 2019, 15:30

Hei Poyhohoyhen!

Uudistus on tosiaan tulossa ja koskee tilanteita, kun ensimmäinen saman lapsen perusteella maksettava vanhempainpäivärahapäivä on 1.4.2019 tai myöhemmin.
Muutoksen myötä isyysrahakautta pidennetään 18 arkipäivällä kutakin yhtä useampaa samanaikaisesti syntynyttä lasta kohden. Isyysrahaa on kuitenkin mahdollista saada enintään 105 arkipäivältä.

Kertomasi lasketun ajan mukaan puolisosi vanhempainpäivärahakausi alkaa ennen 1.4.2019, joten teillä ei vielä tule oikeutta tähän tulevaan muutokseen.

Eli sinulla on nyt mahdollista pitää isyysrahaa enintään 18 arkipäivää äidin vanhempainpäivärahakauden aikana. Lisäksi isä voi pitää esim. isyysrahan jatkoksi monikkopidennyksen joka on 60 arkipäivää ja tämä maksetaan isälle vanhempainrahana. Tämän 60 arkipäivän monikkopidennyksen voi pitää isä tai äiti tai vanhemmat voivat myös jakaa sen enintään 2 jaksoon.
Tästä lisää osoitteessa:
www.kela.fi/monikkoperhe

Talviterveisin
Kela-Kerttu
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi