Isällä ja äidillä yhteishuoltajuus (50/50 2 vkjakso)

Voiko isyysvapaan pitää osissa? Onko opiskelu isyysvapaalla mahdollista? Kysy ja keskustele isän vapaista.

Valvoja: Kela-Kerttu

Avatar
TIKKAKO
Viestit:1
Liittynyt: 19 Helmi 2019, 10:36

Isällä ja äidillä yhteishuoltajuus (50/50 2 vkjakso)

Lukematon viesti Kirjoittaja TIKKAKO » 19 Helmi 2019, 11:19

Nuorin lapsi (yht. 3 pientä lasta) aloittaa koulun syksyllä. Isällä nyt sairauslomaa ja sen päälle vuosilomaa / työkiireet. Opiskelee tutkintoa ja hoitaa lapsia 2 vk:n jaksoissa ja säännöllinen virkatyö on tällä hetkellä liian vaativaa. Voiko saada HOITOVAPAATA, miten pitkään, paljonko ja voiko käydä ns. keikkatöissä esim. se toinen 2 vk ja viikonloput? VIRKAVAPAATA, jolloin saisi opinnot päätökseen, hoitoasiat + keikkatyöt tehtyä? Puoli vuotta ehkä riittäisi asioiden (1 vuosi) "hoitamiseksi". Onko työnantajan hyväksyttävä em. eri asiat vai voiko sopia ja mitkä ehdot? Ns. keikkatyöhän ei ole toisen työnantajan palvelukseen siirtymistä?

Avatar
Kela-Kerttu
Viestit:30626
Liittynyt: 23 Tammi 2014, 10:58
Paikkakunta: KELA

Re: Isällä ja äidillä yhteishuoltajuus (50/50 2 vkjakso)

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela-Kerttu » 20 Helmi 2019, 10:04

Hei TIKKAKO!

Hoitovapaa ja virkavapaa ovat työsuhteeseen liittyviä asioita. Töistä poissaolosta neuvotellaan aina työnantajan kanssa ja Kela ei voi ottaa niihin kantaa. Mikäli asiasta on epäselvyyttä, voit kääntyä esimerkiksi ammattiliiton puoleen.

Kelasta voi hakea kotihoidon tukea mikäli perheessä on alle 3-vuotias lapsi ja lapsella ei ole kunnallista hoitopaikkaa. Jos isä tekisi osittaista työaikaa, hänellä saattaisi olla oikeus joustavaan hoitorahaan tai osittaiseen hoitorahaan.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi