Isä vanhempainvapaalla

Valvoja: Kela-Kerttu

Kirjoittaja linduw 15 Touko 2019, 22:00
Hei,
Olen tällä hetkellä äitiyslomalla, joka jatkuu 2.8.19 asti, jonka jälkeen alkaa vanhempainvapaa, joka on jo myönnetty minulle (mukaanlukien vanhempainraha). Olemme kuitenkin hiljattain lapsen isän kanssa miettineet, että hän voisi jatkaa 3.8 vanhempainvapaalle. Onko tämä vielä mahdollista muuttaa ja siinä tapauksessa, miten haen muutosta asiaan?
Kirjoittaja Mats1 16 Touko 2019, 09:35
Samaan ketjuun meidän perheellä vastaava kysymys. Äiti on parhaillaan vanhempainvapaalla 14.10.2019 asti. Haluaisimme kuitenkin vaihtaa niin että minä jäisin vanhempainvapaalle 1.8.2019 alkaen. Miten vaihto tehdään? Riittääkö että minä teen itselleni vanhempainvapaahakemuksen? Täytyykö äidin erikseen perua vanhempainvapaansa Kelaan?

Yt.
isä
Kirjoittaja Kela-Kerttu 16 Touko 2019, 13:48
Hei linduw ja Mats1!

Lapsen isän on mahdollista hakea vanhempainrahajaksoa itselle vaikka se olisi jo ensin myönnetty lapsen äidille. Isän tulisi toimittaa oma vanhempainpäivärahahakemus viimeistään 1 kk ennen kuin hän haluaa jakson aloittaa. Molemmat isät ovat suunnitelleet hakevansa vanhempainrahaa elokuusta alkaen, joten hakemuksen ennättää vielä hyvin tehdä. Äidin ei tarvitse erikseen perua omaa tukeaan vaan hänen vanhempainrahapäätös tarkistetaan kun isälle on annettu päätös.

Mukavaa kevään jatkoa!

Terkuin
Kela-Kerttu
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi
Vastaa