Isyysraha vuorotyöläisellä

Voiko isyysvapaan pitää osissa? Onko opiskelu isyysvapaalla mahdollista? Kysy ja keskustele isän vapaista.

Valvoja: Kela-Kerttu

Avatar
nimimerkki2

Isyysraha vuorotyöläisellä

Lukematon viesti Kirjoittaja nimimerkki2 » 23 Touko 2019, 09:42

Hei!

Puolisoni työskentelee pelastuslaitoksella ja työaikamalli on 24 h töitä - 3 vrk vapaata jne. Tällaisella työajalla hän on oikeutettu enimmillään 6 vapaaseen työvuoroon lapsen synnyttyä. Työnantaja maksaa palkan neljältä työvuorolta ja kela kahdelta.

Työvuoro voi sattua mille tahansa päivälle, arkena tai pyhänä. Kela ei kuitenkaan ilmeisesti korvaa sunnuntaita tai muita pyhiä. Miten isyysvapaa ja isyysraha tällaisessa tilanteessa haetaan ja korvataan?

Avatar
Kela-Kerttu
Viestit:26771
Liittynyt: 23 Tammi 2014, 10:58
Paikkakunta: KELA

Re: Isyysraha vuorotyöläisellä

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela-Kerttu » 23 Touko 2019, 14:52

Hei nimimerkki2!

Isä voi hakea Kelasta isyysrahaa 54 arkipäivältä, joista 18 arkipäivää voi pitää äidin kanssa samaan aikaan hänen äitiys- ja vanhempainrahakauden aikana. Nämä 18 arkipäivää on mahdollista jakaa enintään 4 jaksoon.

Mikäli työnantaja on velvollinen maksamaan palkkaa isyysvapaan ajalta, myös ne päivät kuluttavat Kelan isyysrahapäiviä. Kela tarkistaa palkanmaksun työnantajan ilmoituksen perusteella ja maksaa työnantajalle isän isyyspäivärahaa palkkaa vastaavan osan.

Isyysrahan saaminen edellyttää, että isä ei työskentele isyysvapaan aikana. Sunnuntaisin sekä arkipyhinä työskentely on kuitenkin sallittua.

Itse isyysvapaan pitäminen on siis sovittava työnantajan kanssa, joten sinun kannattaa keskustella asiasta heidän kanssaan.

Ohjeita isyysrahan hakemiseen löydät osoitteessa:
www.kela.fi/isyysraha-nain-haet

Terkuin
Kela-Kerttu
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi