Isyys- ja vanhempainvapaiden järjestys

Voiko isyysvapaan pitää osissa? Onko opiskelu isyysvapaalla mahdollista? Kysy ja keskustele isän vapaista.

Valvoja: Kela-Kerttu

Avatar
Bataatti

Isyys- ja vanhempainvapaiden järjestys

Lukematon viesti Kirjoittaja Bataatti » 07 Loka 2019, 10:05

Moi,

Minun on tarkoitus jäädä isyys- ja vanhempainvapaille puolisoni palatessa töihin. Isyysvapaasta olen käyttänyt 14 päivää ja vanhempainvapaasta on jäljellä tuossa vaiheessa muutama kuukausi. Lisäksi tarkoitus on pitää kertynyttä lomaa samassa pätkässä pois, sekä olla kuukausi hoitovapaalla seassa.

Onko tukien puolesta näiden järjestyksellä väliä? Voinko pitää esimerkiksi ensin lomat pois, sen jälkeen isyysvapaan, sen jälkeen loput vanhempainvapaasta ja viimeisenä sitten vielä hoitovapaata. Vai pitääkö vanhempainvapaan olla "jatkuva", eli sen pitää jatkua heti välittömästi kun puolisoni palaa töihin vanhempainvapaalta? Tällöin pitäisin siis esimerkiksi ensiksi vanhempainvapaakuukaudet, sitten isyysloman, hoitovapaan ja viimeisenä ennen töihinpaluuta työpaikan lomat.

Avatar
Kela-Kerttu
Viestit:30970
Liittynyt: 23 Tammi 2014, 10:58
Paikkakunta: KELA

Re: Isyys- ja vanhempainvapaiden järjestys

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela-Kerttu » 08 Loka 2019, 10:09

Hei Bataatti!

Vanhempainrahakautta ei siis voi siirtää myöhemmäksi vaan se täytyy pitää kerralla. Jos siis jaatte kauden puolison kanssa, tulisi sinun hakea vanhempainraha heti puolisosi jakson jatkoksi.

Isyysrahapäivät voit pitää sitten siihen mennessä kun lapsi täyttää 2-vuotta. Vanhempainrahakauden jälkeen voit jakaa jäljellä olevat isyysrahapäivät enintään 2 jaksoon. Kotihoidon tukea saa siihen saakka kun lapsi on 3-vuotta. Muistathan, ettei kotihoidon tukea myönnetä alle kuukauden jaksolle.

Vuosilomaa voit pitää isyysrahakauden ja kotihoidon tuen aikana tai niiden välissä tai jälkeen. Vuosiloman, isyysrahan ja kotihoidon tuen jaksot voit pitää mieleisessäsi järjestyksessä edellä mainittujen ehtojen mukaan.

Mukavaa viikon jatkoa!

Terkuin
Kela-Kerttu
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi