Äitiyspakkaus 2015. Palaute ja reklamaatiot

Mitä äitiyspakkaus sisältää? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Kysy ja keskustele äitiysavustukseen liittyvistä asioista.

Valvoja: Kela-Kerttu

Avatar
Pöllöläinen

Re: Äitiyspakkaus 2015. Palaute ja reklamaatiot

Lukematon viesti Kirjoittaja Pöllöläinen » 06 Joulu 2016, 13:36

Hei! Otin esikoiselleni äitiyspakkauksen (vuoden 2014) ja sen jälkeen vannoin, etten seuraavalle enää ota. Pakkauksen vaatteiden kummallinen mitoitus, värit ja huono laatu olivat syypäitä tähän. Nyt odotan toistani, ja päädyin kuitenkin ottamaan vuoden 2016 pakkauksen, kun sain hypistellä sitä etukäteen ystävälläni. Moneen asiaan oli tullut positiivinen muutos ja tahdonkin kertoa, mitkä seikat ovat mielestäni nykyisessä pakkauksessa kohdallaan.

- Vaatteiden kuosit alkavat olla lähempänä 2010-lukua. Mukana oli enää muutama karmea pastellinvärinen retorivaate. Itse tykkään erityisesti kuviollisista värikkäistä bodeista, sekä neutraalin värisistä housuista.

- Myös vaatteiden mitoitus on selkeästi parempi. Suurin osa vaatteista on vähän kapeampia kuin viime kerralla, jolloin lähes kaikki vaatteet olivat tosi kummallisen mallisia, ja esim. housut eivät pysyneet hoikan vauvan päällä mitenkään ja bodyt olivat kohtuuttoman väljiä ja hihat roikkuivat.

- Vähemmän haalareita (vai mitä ne virallisesti ovatkaan, potkuhousuja?) ja enemmän bodeja on parempi linjaus. Harva käyttää niitä nykyisin ainakaan omassa lähipiirissäni, toki jotkut tykkäävät käyttää! Itse käytän vain ihan pienellä vauvalla.

- Lakanan materiaali oli ihanan pehmeä ja sopii hyvin sekä tytölle että pojalle, esikoisen lakana oli tosi kova ja tosi poikamainen.

Mutta koska mikään ei ole täydellistä, niin haluaisin kertoa vielä missä mielestäni olisi parantamisen varaa:

- Vaatteet ovat tosi poikamaisia. Itse odotan poikaa, mutta jos ultrassa olisi luvattu tyttöä, olisi pakkaus jäänyt ottamatta. Yritätte varmaan tehdä ns. sukupuolineutraaleja vaatteita, mutta mielestäni nämä eivät niitä ole. Siinä tapauksessa seassa pitäisi olla enemmän punaista ja lämpimiä sävyjä. Mielestäni voisitte ihan hyvin laittaa pakkaukseen muutaman selvästi tyttömäisen vaatteen, jos muut ovat selvästi enemmän poikamaisia, sen sijaan että tehdään kokonaan hyvin sini-vihreä pakkaus ja sitten väitetään että vaatteet ovat sukupuolineutraaleja.

- Housuissa on edelleenkin parantamisen varaa. Ne on kaikki tehty samalla kaavalla, joka on mielestäni vähän turhan väljä. Mukana voisi olla esim. yhdet leggins-kalsari-tyyppiset, menee alle vuoden ikäisenä hyvin sekä tytölle että pojalle. Lisäksi housujen materiaali saisi olla napakampaa. Pehmeä trikoo ei pysy ylhäällä, varsinkaan kun housuissa on tilaa leveyssuunnassa aikalailla.

- Yöpukuja oli vain yksi! Niitä saisi olla kaksi tai kolme eri kokoisina, ja vähemmän sitten vaikka niitä bodeja. Lisäksi tässä yöpuvussa (kuten esikoisenkin pakkauksessa) oli lahkeissa kärjet, siis ns. sukka mukana. Se on varmasti ihan kiva ja lämmin ratkaisu, mutta isojalkaisella esikoisella kaikki kärjelliset housut/potkuhousut/yöpuvut jäivät käyttämättä, koska tila loppui jalkaterältä ennen kuin muu vaate ehti sopivaksi. Lisäksi resoreilla lahkeissa saa käyttöikää pidennettyä, nämä kärjelliset eivät ole sopivia pitkään ja toimivat parhaiten vain ihan pieninä, 50-56-senttisinä.

Vaatteet odottavat vielä käyttäjäänsä, joten en osaa sanoa laadusta mitään. Esikoisen pakkauksessa kaikkein kivoin vaate meni rikki ensimmäisessä pesussa (reikä) ja oltuaan vähän aikaa käytössä, siitä irtosi neppari. Olin tosi pettynyt,varsinkin koska se oli ainoa vaate koko pakkauksessa, joka mitoiltaan kävi lapsellemme ja josta itsekin tykkäsin kovasti. Muissakin vaatteissa oli ongelmia laadun kanssa, sojottavia lankoja, reikiä lyhyen käytön jälkeen jne. Toivottavasti tämä pakkaus on laadultaan parempi!

Hyvää joulun odotusta sinne ja toivottavasti tässä palautteessa on joitain käyttökelpoisia ideoita :) Pääosin olen nykyiseen pakkaukseen tosi tyytyväinen (paitsi jos synnyttyään poikamme osoittautuukin tytöksi :D)

Avatar
Kela-Kerttu
Viestit:27061
Liittynyt: 23 Tammi 2014, 10:58
Paikkakunta: KELA

Re: Äitiyspakkaus 2015. Palaute ja reklamaatiot

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela-Kerttu » 08 Joulu 2016, 14:37

Hei Pöllöläinen!

Kiitos kattavasta palautteestasi! Kerttu välittää palautteesi eteenpäin. :)

Rikkinäisiä ja viallisia tuotteita koskien kannattaa aina tiedustella korvaavaa tuotetta äitiyspakkauksen jakelijalta, Logistikas Hankita Oy:ltä. aitiyspakkaus(at)logistikas.fi tai p. 040 842 1001.

Mukavaa odotusaikaa sinulle ja perheellesi!
Kela-Kerttu
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi

Avatar
TTTJJJ

Re: Äitiyspakkaus 2015. Palaute ja reklamaatiot

Lukematon viesti Kirjoittaja TTTJJJ » 17 Maalis 2017, 11:04

Moikka

Olisiko mahdollista saada haalariin irrotettava huppu ? Meillä jäi tämän takia käytyämättä huppu on niin iso et peitti rattaissa näkökentän ja niskaa paino niin paljon ettei sit viihtynyt rattaissa.

Alkutalven ja kevään vauvoille ehkä enemmän haasteellinen kun syksyllä/talvella istuvat jo rattaissa eikä selällään vaunuissa.

Avatar
Kela-Kerttu
Viestit:27061
Liittynyt: 23 Tammi 2014, 10:58
Paikkakunta: KELA

Re: Äitiyspakkaus 2015. Palaute ja reklamaatiot

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela-Kerttu » 20 Maalis 2017, 09:01

Hei TTTJJJ!

Kiitos hyvästä palautteesta, laitetaan eteenpäin.

Aurinkoista kevättä toivotellen
Kela-Kerttu
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi

Avatar
annali

Re: Äitiyspakkaus 2015. Palaute ja reklamaatiot

Lukematon viesti Kirjoittaja annali » 24 Maalis 2018, 09:53

Moikka, palaute koskien 2017 äitiyspakkausta, Villapipon nauhat olivat lapsen syntymästä asti liian lyhyet, hattua ei saanut solmittua vaan piti pitää auki. Vauva oli ihan normaalikokoinen, n 3,5kg ja päänympärys 34cm. Muuten hyvä paketti.

Avatar
Kela-Kerttu
Viestit:27061
Liittynyt: 23 Tammi 2014, 10:58
Paikkakunta: KELA

Re: Äitiyspakkaus 2015. Palaute ja reklamaatiot

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela-Kerttu » 26 Maalis 2018, 09:58

Hei annali!

Kiitos palautteestasi, välitän sen eteenpäin!

Ystävällisesti
Kela-Kerttu
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi