Elatusapuvelan maksuvapautus ja tulorajat

Milloin Kela maksaa elatustukea? Miten elatustuki määräytyy? Kysy ja keskustele elatustuesta.

Valvoja: Kela-Kerttu

Avatar
lyde80
Viestit:4
Liittynyt: 31 Tammi 2019, 11:39

Elatusapuvelan maksuvapautus ja tulorajat

Lukematon viesti Kirjoittaja lyde80 » 31 Tammi 2019, 13:19

Moikka!

Koska irtisanouduin työstäni ja sain 3 kk:n karenssin ansiosidonnaiseen päivärahaan, niin tuloni muodostuivat tuolta ajalta asumistuen ja toimeentulotuen yhdistelmästä, jotka yhteensä olivat n. 1200€/kk.

Minulla on 2 lasta joista maksan elatusapua yhteensä n. 300€/kk. Koska en saanut tuloja mistään muualta, pystyin hakemaan elatusapuvelan maksuvapautusta.

Kun karenssini päättyi, saan nyt ansiosidonnaista päivärahaa saman suuruisen summan, eli n. 1200€/kk. Koska maksuvapautuksen tuloraja on 1 120,00 euroa kuukaudessa (bruttotuloina), niin näyttää siis siltä että en ole enää oikeutettu saamaan maksuvapautusta.

Käytännössä tuloni ovat siis samat, mutta ne tulevat eri paikasta, joko Kelasta tai työttömyyskassasta. Jälkimmäisestä saatuna, menetän kuitenkin oikeuteni elatusapuvelan maksuvapautukseen.

Ymmärränkö siis oikein, että minun kohdallani työttömyyskassaan kuuluminen oli sudenkuoppa, jolla menetin oikeuteni tähän kyseiseen Kelan etuuteen?

Avatar
Kela-Kerttu
Viestit:29329
Liittynyt: 23 Tammi 2014, 10:58
Paikkakunta: KELA

Re: Elatusapuvelan maksuvapautus ja tulorajat

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela-Kerttu » 01 Helmi 2019, 16:06

Hei lyde80!

Se, saatko ansiopäivärahaa, niin ei itsessään estä elatusapuvelan maksuvapautusta. Kuitenkin tuloilla on elatusapuvelan maksuvapautukseen vaikutusta, ja myöskin ansiopäiväraha tulona maksuvapautuksessa huomioidaan.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi