Elatustuen määrä nollasopimuksessa

Milloin Kela maksaa elatustukea? Miten elatustuki määräytyy? Kysy ja keskustele elatustuesta.

Valvoja: Kela-Kerttu

Avatar
Ooooo

Elatustuen määrä nollasopimuksessa

Lukematon viesti Kirjoittaja Ooooo » 16 Huhti 2019, 08:16

Hei! Tein lapseni isän kanssa nollasopimuksen elatusmaksuun lastenvalvojan luona koska hänen maksukykynsä on työttömyyden takia alentunut. Ennen nollasopimusta elatusmaksu jonka lapsen isä maksoi oli noin 158e. Nyt saan kelalta vain 42e elatustukea. Jäänkö siis elatusavun summan 116e verran "tappiolle" koska suostuin tähän määrä-aikaiseen nollasopimukseen vai saanko haettua elatusapu summaa vielä erikseen?

Avatar
Kela-Kerttu
Viestit:30942
Liittynyt: 23 Tammi 2014, 10:58
Paikkakunta: KELA

Re: Elatustuen määrä nollasopimuksessa

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela-Kerttu » 16 Huhti 2019, 15:17

Hei Ooooo!

Onko elatustukipäätöstä siis tarkistettu uuden sopimuksen myötä. Kuulostaisi siltä, että teillä ei ole nollasopimusta tai sitten päätös on virheellinen.

Mikäli elatussopimuksessa on määritetty elatusapua maksettavaksi, Kela maksaa elatustuen ja elatusavun erotuksen. Jos elatusvelvollinen ei maksa elatussopimuksessa määritettyä elatusapua, elatustukea voi Kelasta hakea laiminlyönnin perusteella ja täysi elatustuki 158,74 €/kk maksetaan Kelasta.

Sinun kannattaa vielä tarkistaa elatussopimuksen ja elatustuki päätöksen sisältä. Tarvittaessa voit pyytää oikaisua päätökseen asiointipalvelun kautta tai kysyä lisätietoja tilanteestasi asiakaspalvelusta.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi

Avatar
Salais70
Viestit:2
Liittynyt: 29 Huhti 2019, 19:13

Re: Elatustuen määrä nollasopimuksessa

Lukematon viesti Kirjoittaja Salais70 » 29 Huhti 2019, 19:24

Hei! Meillä ollut vuodesta 2015 nollasopimus lasten isän kanssa hänen sairautensa vuoksi.tehty sopimus moneksi vuodeksi kerralla..nyt uusi sopimus tehty 23.4 Ja odotan papereita Rovaniemeltä tänne Vantaalle.Tänään oli liitteiden viiminen palautuspäivä kun tein hakemuksen aiemmin verkossa.Mutta isän allekirjoitettavaksi lähetetyissä papereissa meni kauemmin ja en tänään ole saanut vielä papereita.Saan ne toden näköisesti parin päivän sisällä..joudun varmaan tekemään uuden hakemuksen verkossa.? Onko mitään mahdollista saada elatusmaksut tilille nopeasti 10.5 maksuun jos ei ole sopimuksissa muutoksia??

Avatar
Kela-Kerttu
Viestit:30942
Liittynyt: 23 Tammi 2014, 10:58
Paikkakunta: KELA

Re: Elatustuen määrä nollasopimuksessa

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela-Kerttu » 30 Huhti 2019, 10:52

Hei Salais70!

Valitettavasti päätöstä ja maksua ei voida tehdä ilman näitä voimassa olevia allekirjoitettuja sopimuksia. Ilmoita viesti- toiminnolla että toimitat liitteet jonakin muuna päivänä, esim. 5.5.19, näin tiedämme jäädä odottamaan liitteitä ja kun ne saapuu käsittelemme asian ja laitamme "takautuvat" suoritukset maksuun heti. (huom. pankkipäivä rahan siirron osalta).

Voit myös soittamalla tai toimistossa asioimalla selvittää voidaanko asia käsitellä kiireisenä jos satut saamaan liitteet vaikka jo tällä viikolla, näin ollen maksu saattaisi keretä jo 10.5 maksupäivälle.

Terveisin
Kela-Kerttu
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi