Kuinka ja mistä haetaan vapautusta elastusmaksusta?

Valvoja: Kela-Kerttu

Kirjoittaja Rituliina 16 Touko 2019, 09:43
Lastenvalvoja teki toukokuussa 2017 elatustuen (155,50€) suuruisen elatusmakupäätöksen kahdesta lapsesta, vaikka maksaja, lasten isä, oli ulosotossa. Lv sanoi, että maksusta voi hakea vapautusta myöhemmin. Sittemmin myös elatusmaksut menivät ulosottoon.

Lasten isä teki toukokuussa 2018 oikaisuvaatimuksen, eli anoi sitä, että elatusmaksut määrättäisiin suhteessa hänen varoihin toukokuusta 2017 alkaen.

Kuinka nyt toimitaan ja mihin suuntaan, koska lastenvalvoja lähetti 24.04.2019 (huom. aikaviive) "vastauksen", jossa hän kirjoittaa, että pitäisi käydä uudet sopimusneuvottelut, joilla kumottaisiin vanhat sopimukset ja että lasten äidiltä voitaisiin silloin periä takaisin liikaa maksettuja elatusapuja.
Kirjoittaja Kela-Kerttu 16 Touko 2019, 15:26
Hei Rituliina!

Maksuvapautusta voi hakea vähintään 1 kalenterikuukaudeksi ja enintään 1 vuodeksi takautuen. Maksuvapautuksen myöntämiseen vaikuttaa mm. hakijan tulot. Lisää asiasta voi lukea osoitteessa www.kela.fi/elatusvelvolliselle-maksuvapautus.

Voitte toki myös keskustella lastenvalvojan kanssa, olisiko elatussopimusta syytä nyt tällä hetkellä tarkistaa, jos elatusvelvollisella ei ole maksukykyä.

Terkuin
Kela-Kerttu
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi
Vastaa