Elatusvelvollisuusasiaa

Milloin Kela maksaa elatustukea? Miten elatustuki määräytyy? Kysy ja keskustele elatustuesta.

Valvoja: Kela-Kerttu

Avatar
MilMar
Viestit:1
Liittynyt: 19 Kesä 2019, 09:47

Elatusvelvollisuusasiaa

Lukematon viesti Kirjoittaja MilMar » 19 Kesä 2019, 10:00

Olemme eroamassa ja meillä on 2 alaikäistä lasta, 10 ja 17-vuotiaat. 10- vuotias jää asumaan kanssani vanhaan asuntoon. 17-vuotias on vielä kirjoilla meillä kotona, mutta elelee poikaystävänsä luona. Ex-mieheni asustelee myös heidän luonaan, koska ei ole vielä saanut uutta asuntoa. Nyt mies on saamassa oman asunnon kunnalta ja on päättänyt ottaa vanhemman lapsen sinne kirjoille, vaikka lapsi ei siellä fyysisesti tulisi asumaan. Onko tässä mahdollisesti takana sellaista, ettei miehen tarvitsisi maksaa minulle pienemmästä lapsesta elatusapua jos isompi lapsi olisi näennäisesti hänen elätettävänään. Ja mies aikoo hakea myös asumistukea, vaikuttaisiko tällainen huijaus hänen asumistukensa määrään? Saisinko minä mitään elatustukea mistään?

Avatar
Kela-Kerttu
Viestit:29796
Liittynyt: 23 Tammi 2014, 10:58
Paikkakunta: KELA

Re: Elatusvelvollisuusasiaa

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela-Kerttu » 19 Kesä 2019, 14:27

Hei MilMar!

Elatustuen oikeus tarkistetaan sinulle elatussopimuksella. Eli vanhempien erotessa, sopivat he yleensä elatusavusta sekä lapsen asumisjärjestelyistä kunnan lastenvalvojan luona. Kannattaa siis sinne olla yhteydessä ja selvittää tulevaa tilannettanne siten.

Aiheesta voit lukea lisää osoitteessa:
www.kela.fi/ero-perheessa

Asumistuessa huomioidaan lapsi sen vanhemman ruokakuntaan kuuluvaksi, kenen luona lapsi asuu ja lapsen osoitetiedot ovat. Siten kyseiseen etuuteen voi miehesi tilanne tosiaan vaikuttaa.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi