opiskelu ja elatusmaksut

Milloin Kela maksaa elatustukea? Miten elatustuki määräytyy? Kysy ja keskustele elatustuesta.

Valvoja: Kela-Kerttu

Avatar
dinosaurus66
Viestit:8
Liittynyt: 01 Helmi 2019, 13:51

opiskelu ja elatusmaksut

Lukematon viesti Kirjoittaja dinosaurus66 » 10 Loka 2019, 18:27

Hei,
mistä apua, miten tämä on mahdollista, miten kela voi tehdä ihmiselle tällaista, tuhota toisen elämän. lastenvalvoja on tehnyt nollasopimuksen opiskelun ajaksi, jota äiti ei suostu allekirjoittamaan. Isä yrittää opiskelemalla saada paremman työn jotta selviää maksuista ja on lapsille aikaa enemmän, äiti saa kelalta kokoajan elatusavut mutta kela perii isältä 700e joka kuukausi rahaa, jotka ovat kertyneet ulosottoon, n.4000e. Pian tuplasti koska kuulema käräjäoikeuteenkin pääsy kestää ja kestää. Sovittelu on menossa lasten tapaamisista, mutta nyt tämä rahanperintä nousee tärkeämmäksi koska ilman penniäkään ei paljon tapailla tai haeta lapsia saatikka osteta ruokaa edes. Kauanko kela käsittelee valituksia, joku sanoi että vuoden, ei kai se voi pitää paikkaansa? Tässä nyt pilataan yhden ihmisen elämä itsestä riippumatta. Asiaa yritetään kokoajan hoitaa sos. toimiston kanssa ja kaikki näkevät ettei isän tukirahat riitä mihinkään. Kela vaan tiputtelee lisälaskuja, asia pitäisi saada ns.jäihin kunnes käräjäoikeus päättää asian. Minne inhimmilisyys on kadonnut, onko kelassa jokin kylmä robotti joka näitä hoitaa, miksei kukaan auta? On käyty puhumassa sosiaalitoimistossa ja ulosottomiehellä, kaikki vaan ihmettelee miksei äiti allekirjoita. äidillä jo uudet kuviot ja lisää lapsia ym. opiskelu olisi hyvä saada päätökseen, pitäisi jäädä ruokarahaa lastenkin takia kun ovat välillä isällä, ei tässä lasten etua ajatella. Apua. Hyvät neuvot on nyt kalliit.

Avatar
Vieras

Re: opiskelu ja elatusmaksut

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 10 Loka 2019, 19:50

Voisitkohan hakea elatusavun maksuvapautusta?

Avatar
Kela-Kerttu
Viestit:29363
Liittynyt: 23 Tammi 2014, 10:58
Paikkakunta: KELA

Re: opiskelu ja elatusmaksut

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela-Kerttu » 11 Loka 2019, 11:00

Hei dinosaurus66!

Kelan täytyy toimia kuten voimassa oleva elatussopimus velvoittaa.
Jos sinulle on määrätty elatusapu maksettavaksi ja jos laiminlyöt maksamisen, niin Kela perii sitä sinulta. Jos sinulla on maksuvaikeuksia, niin ehdottomasti suosittelen sinua hakemaan elatusapuvelkoihin maksuvapautusta.

Oheisessa linkissä on lisätietoa maksuvapautuksesta, kannattaa käydä läpi:
www.kela.fi/elatusvelvolliselle-maksuvapautus

Tässä linkki hakulomakkeeseen (LC1)

Nykyinen päätös voidaan oikaista jos esim. tehdään uusi sopimus takautuvasti voimaan jossa elatusapu on esim. 0 euroa. Valitettavasti Kela ei voi vaikuttaa siihen elatussopimuksen sisältöön ja allekirjoittaja osapuoliin.

Kokeile vielä selvittää asiaa lähivanhemman kanssa elatussopimuksen ja sen allekirjoittamisen osalta.

Terveisin
Kela-Kerttu
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi