Elatusavun laiminlyönti

Milloin Kela maksaa elatustukea? Miten elatustuki määräytyy? Kysy ja keskustele elatustuesta.

Valvoja: Kela-Kerttu

Avatar
Paahtis

Elatusavun laiminlyönti

Lukematon viesti Kirjoittaja Paahtis » 06 Tammi 2020, 18:09

Hei,

jos elatusvelvollinen ei käräjäoikeuden päätöksestä huolimatta maksa elatusapua lapselle niin silloin voi ottaa yhteyttä Kelaan ja voidaan tehdä ilmoitus maksun laiminlyönnistä sekä liitteeksi käräjäoikeuden päätös.
Miten kela menettelee sen jälkeen? Kuinka elatusvelvolliseen yritetään yhteyttä? Entä jos yhteyttä ei saada? Pyydetäänkö häneltä minkälaisia liitteitä, todistuksia, selvityksiä? Miten homma etenee hänen kanssaan?

Avatar
Kela-Kerttu
Viestit:29658
Liittynyt: 23 Tammi 2014, 10:58
Paikkakunta: KELA

Re: Elatusavun laiminlyönti

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela-Kerttu » 07 Tammi 2020, 15:47

Hei Paahtis!

Mikäli elatustukea on haettu laiminlyönnin perusteella, eli sen perusteella ettei elatussopimuksen mukaista elatusapua ole maksettu, niin asian selvittämiseksi kuullaan aina myös elatusvelvollista. Kuuleminen voidaan tehdä joko kirjeellä tai viestillä asiointipalvelun kautta. Vastausaikaa on noin 2 viikkoa. Elatusvelvollisen kiistäessä laiminlyönnin, tulee hänen esittää kuitti elatusavun maksusta (esim. verkkopankista otettu maksukuitti). Mikäli elatusvelvollinen maksaa elatusavun ja esittää siitä kuitin, niin hakemus raukeaa. Jos vastausta ei saada määräajan kuluessa, päätös voidaan antaa niillä tiedoilla mitä Kelassa on.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi