Opintotukea kerran kuussa opiskeluun kelalta?

Valvoja: Kela | opintotuki

Kirjoittaja Tärppääkö 11 Syys 2017, 21:34
Hei

Aloitan nyt Sosiaalipedagogisen koiratoiminta-koulutuksen (Sosped koira aiemmin). Koulutuksen järjestää Sosped keskus. Opiskelua on kerran kuussa, la-su 2017-2018. Olen työtön. Aloitin saman koulutuksen 2015, mutta jouduin lopettamaan silloisen koirani sairauden ja lopettamisen vuoksi. Te-toimisto hyväksyi opiskeluni, koska pystyin kuitenkin ottamaan töitä vastaan ja rahoitukseni sain muualta. Koska joudun nyt tavallaan uudelleen menemään nykyisen koirani kanssa joudun maksamaan vielä hieman. Sosped keskus on osa Sosped säätiötä. Onko minun mahdollista saada Opintotukea? Kelan työmarkkinatuki ei riitä, kun maksan vuokran ja kuljen julkisilla hesaan kun menen opiskelemaan.
Kirjoittaja Kela | opintotuki 13 Syys 2017, 15:05
Hei Tärppääkö!

Opintotukea voi saada päätoimisiin opintoihin. Opintojen päätoimisuudesta voit tarkistaa kela.fi sivulta: http://www.kela.fi/opintotuki-paatoimisuus
Voit myös tarkistaa oppilaitoksesta, onko kyseisiin opintoihin mahdollista saada opintotukea. Oppilaitokset ilmoittavat Kelaan, mihin opintoihin voi saada opintotukea.
Opintotukea ja työttömyysetuutta ei voi saada samanaikaisesti.

Jos sinulle ei tule oikeutta saada opintoihin opintotukea, niin voit hakea toimeentulotukea. Perustoimeentulotuki ei välttämättä kata opiskeluun liittyviä kuluja, mutta pyydä siirtämään hakemus omaan kuntaan, jossa voidaan tarkistaa tuleeko oikeus saada harkinnan varaista toimeentulotukea.

Terveisin Hilkka | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi
Vastaa