Opintolaina töissäkäydessä

Lukiot, ammatilliset oppilaitokset, kansanopistot ja yksityiset oppilaitokset. Opintoraha ja opintolaina. Minkä ikäisenä voit saada tukea? Milloin vanhempien tulot vaikuttavat ja miten?

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Elina96

Opintolaina töissäkäydessä

Lukematon viesti Kirjoittaja Elina96 » 19 Marras 2021, 15:20

Hei,
aloitan tammikuussa 4 vuotta kestävät AMK- opinnot. Haluaisin tietää voinko nostaa opintolainaa vaikka käyn töissä joka viikonloppu ja tienaan kuukaudessa noin 2300e?
Tarkoituksena ei ole siis nostaa opintotukea tai asumistukea. Haluaisin nostaa opintolainaa, koska laittaisin ne ASP- tilille kasvamaan korkoa.

Avatar
Vieras

Re: Opintolaina töissäkäydessä

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 19 Marras 2021, 16:39

Opintolaina on osa opintotukea. Jos et hae opintorahaa, et voi myöskään saada opintolainaa. Kysy pankista, se voi myöntää opintolainan myös ilman valtiontakausta. Useimmiten ei myönnä, mutta jos takaus järjestyy niin sitten kyllä laina irtoaa.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:36894
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opintolaina töissäkäydessä

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 22 Marras 2021, 08:03

Hei

Opintotuki ja siihen kuuluva opintolaina ei oikeastaan ole tarkoitettu kysymääsi käyttöön. Mutta ei se loppujen lopuksi Kelalle kuulu, mihin opiskelija opintotukensa käyttää.

Pääsääntö on, että opintolainan valtiontakaus myönnetään opintorahaa saavalle. Voit siis hakea opintotuen ja sinulle myönnetään opintoraha ja opintolainan valtiontakaus. Jos tulosi ovat liian suuret, voit perua tai palauttaa opintorahat. Jos olet nostanut opintolainan ennen kuin perut tai palautat opintorahat, nostamallasi opintolainalla on valtiontakaus voimassa normaalisti.

Katso esimerkki sivulta:
https://www.kela.fi/opintotuki-perumine ... auttaminen

Ystävällisin terveisin
Ilpo | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/omakela