Kaksoistutkinto

Lukiot, ammatilliset oppilaitokset, kansanopistot ja yksityiset oppilaitokset. Opintoraha ja opintolaina. Minkä ikäisenä voit saada tukea? Milloin vanhempien tulot vaikuttavat ja miten?

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Vieras

Kaksoistutkinto

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 07 Syys 2018, 09:57

Hei.
Suoritan kaksoistutkintoa ammattiopiston ja lukion välillä. Pääkouluni on siis ammattiopisto. Asun yksin ja saan tällä hetkellä opintotukea sekä asumistukea.
Jos saan edistettyä opintojani normaalia nopeampaa, eli niin, että olisin ammattiopistosta valmis jo jouluna, mutta minun pitäisi suorittaa vielä lukion kursseja, sekä kirjoittaa vielä keväällä yo-kirjoitukset, niin pysyykö tukeni samana vai loppuuko ne, koska pääkouluni loppuu?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:31459
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Kaksoistutkinto

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 07 Syys 2018, 15:11

Hei!

Opintotukioikeus määräytyy yleensä sen mukaan, missä oppilaitoksessa opiskelija on kirjoilla päätoimisena opiskelijana. Mikäli suoritat ammatillisen tutkinnon ja sen jälkeen olet päätoimisena opiskelijana lukiossa, voit lukio opintojen perusteella hakea opintotukea.

Terveisin
Eveliina | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi

Avatar
Loppuukoraha

Re: Kaksoistutkinto

Lukematon viesti Kirjoittaja Loppuukoraha » 20 Syys 2019, 19:30

Hei,
suoritan kaksoistutkintoa ja ammatilliset opinnot saan valmiiksi nyt. Kaksoistutkinnon lukiopuoli jatkuu vielä tämän jälkeen 3 vuotta. Hakisin lukion perusteella opintorahaa. Tässä keskustelussa mainittiin, että lukio-opintojen tulee olla päätoimisia. Tarkoittaako päätoimisuus tässä 10 kurssia/lukuvuosi tai 75 kurssia/lukio-opinnot? Nimittäin kaksoistutkinnossa kertyy lukio-opintoihin alle 75 kurssia, koska suoritetaan vain ne kurssit, jotka kirjoittaa ylioppilaskirjoituksissa. Minulle kyllä kertyy tuo 10 kurssia/lukuvuosi, mutta pelkkää lukiota ei tule 75 kurssia vaan vähemmän. Eli saanko lukioajalta opintorahaa?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:31459
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Kaksoistutkinto

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 23 Syys 2019, 09:45

Hei

Opintotukea saa yleensä vain oppimäärältään 75 lukiokurssin eli nuorisoasteen lukio-opintoihin. Aikuislukio-opintoihin eli vähintään 44 lukiokurssin oppimäärään voi kuitenkin myös saada opintotuen, mutta vain jos ne suoritetaan ammatillisen perustutkinnon yhteydessä eli yhdistelmätutkintona. Kun siis haet opintotuellesi jatkoa lukio-opintoihin, ilmoita siinä, että suoritat yhdistelmätutkintoa.

Edellä kerrotun lisäksi lukio-opinnoilta edellytetään, että opiskelija osallistuu joka lukukausi vähintään 10 lukiokurssin tai vähintään 2 ylioppilastutkintoon kuuluvan yo-kokeen suorittamiseen.

Ystävällisin terveisin
Ilpo | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi