UKK: Ei tukea vanhemmilta, eikä Kelasta

Lukiot, ammatilliset oppilaitokset, kansanopistot ja yksityiset oppilaitokset. Opintoraha ja opintolaina. Minkä ikäisenä voit saada tukea? Milloin vanhempien tulot vaikuttavat ja miten?

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:26481
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

UKK: Ei tukea vanhemmilta, eikä Kelasta

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 25 Syys 2014, 16:29

Olen 16-vuotias, opiskelen amiksessa ja asun vuokralla. En saa vanhemmiltani mitään tukea, koska he ovat köyhiä. Miten voi olla, että en saa mitään tukea?

Aina kannattaa kokeilla nettisivujemme opintotuen laskurilla, voiko opintotukea saada.
Alle 17-vuotias ei voi saada opintorahaa, koska hänestä maksetaan lapsilisää. Mutta muuta opintotukea voit kyllä mahdollisesti saada. Alle 17-vuotias muualla kuin vanhemman luona asuva voi saada myös opintolainan valtiontakauksen, jos vanhemmat ovat pienituloiset.
http://www.kela.fi/opintotuki-opintolaina

Mutta nyt ei siis muuta kuin opintotukihakemusta tekemään opintolaina valtiontakauksen osalta. Jos täytät 17 vuotta lähikuukausien aikana, voit hakea myös opintorahaa samalla kertaa. Jos täytät 17 vuotta vasta myöhemmin, hae sitä erikseen muutosilmoituksella 1-2 kuukautta ennen syntymäpäivää.´

Vuokralla asuva voi saada yleistä asumistukea, eikä asumistuen saamisessa ole ikärajaa. Yleisen asumistuen saaminen kuitenkin edellyttää, että sinulla on omia tuloja, esimerkiksi opintolaina.
http://www.kela.fi/yleinen-asumistuki