Tyhmä kysymys

Lukiot, ammatilliset oppilaitokset, kansanopistot ja yksityiset oppilaitokset. Opintoraha ja opintolaina. Minkä ikäisenä voit saada tukea? Milloin vanhempien tulot vaikuttavat ja miten?

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Jouub

Tyhmä kysymys

Lukematon viesti Kirjoittaja Jouub » 18 Helmi 2020, 22:03

Ehkä tyhmä kysymys, mutta voiko opiskelijalla olla pankissa säästötiliä vai vaikuttaako se kelan tukiin jollakin tavalla? Olen myös miettinyt voiko opiskelijana vuokrata esim kirpputorilta pöytää ja jos saa jotain myytyä, katsotaanko niitä rahoja tulona ja vaikuttaako se tukiin?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:30741
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Tyhmä kysymys

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 20 Helmi 2020, 14:38

Hei Jouub!

Kysymys ei ollut ollenkaan tyhmä :)

Tilillä olevat säästöt eivät vaikuta opintotukeen tai asumistukeen. Jos opiskelijalla on tarvetta näiden lisäksi hakea toimeentulotuea, siinä huomioidaan kaikki käytettävissä olevat tulot ja varallisuus.

Opintotukeen vaikuttaa veronalaiset ansio- ja pääomatulot. Vaikka tuloja olisi, se ei automaattisesti estä tuen saamista. Opiskelijalla on vuositulorajat, joihin vaikuttaa se kuinka monelta kuukaudelta tukea nostaa.

Yleinen asumistuki tulee tarkistaa, jos tulot nouseavt 400 e/kk. Satunnaisella tulolla ei ole asumistukeen vaikutusta (esimerkiksi yksittäinen tulo kirpputorilta).

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi