Opintotuen palautus ja toisen tuen muutos

Kuinka paljon opiskelijalla voi olla muita tuloja? Mitkä tulot huomioidaan? Muista opintotuen peruminen ja palauttaminen. Takaisinperintä tulovalvonnan jälkeen.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Velluooo

Opintotuen palautus ja toisen tuen muutos

Lukematon viesti Kirjoittaja Velluooo » 21 Kesä 2021, 07:32

Hei
Tein opintotuen palautusilmoituksen ja laitoin raksin kohtaan, että haluan maksutiedot palautusta varten kirjeenä kotiin. Samalla palautusta tehdessä, siinä luki, että palautus tulee tehdä viimeistään huhtikuun 2022 loppuun mennessä. Minä palautin opintotuen, koska se olisi vaikuttanut todella heikentävästi äitiysrahaani. Sain äitiysrahasta uuden päätöksen, mikä on siis minimi. Olen nyt tämän palautusilmoituksen tehnyt, mutta en vielä konkreettisesti palauttanut rahoja. Saanko tällöinkin äitiysrahan pienimpänä, vai tullaanko tämä korjaamaan ja saan normaalin äitiysrahan?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:35627
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opintotuen palautus ja toisen tuen muutos

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 21 Kesä 2021, 09:35

Hei
Tänä vuonna maksettu opintotuki tulee palauttaa 30.4.2022 mennessä, jos haluaa palauttaa tukikuukauden tulorajojen nostamista varten. Mutta sinä ilmeisesti haluat palauttaa opintotukikuukauden takaisin ja saada täyden äitiysrahan samalta ajalta opintorahan sijaan? Opintotuen voit palauttaa saamallasi lomakkeella, mutta ehdotan, että otat yhteyttä omassa asiassasi OmaKelassa esimerkiksi viestillä äitiysraha-asiassa.

Ystävällisin terveisin
Tuula | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi