Opintotuen lakkauttaminen, mutta opintolainan säilyminen

Kuinka paljon opiskelijalla voi olla muita tuloja? Mitkä tulot huomioidaan? Muista opintotuen peruminen ja palauttaminen. Takaisinperintä tulovalvonnan jälkeen.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
menossatoihin

Opintotuen lakkauttaminen, mutta opintolainan säilyminen

Lukematon viesti Kirjoittaja menossatoihin » 28 Marras 2021, 12:43

Hei,

tulotasoni on muuttumassa ja näin ollen haluan perua kokonaan opintorahani, mutta edelleen nostaa opintolainaa. Lisäksi olen siirtohaussa hyväksynyt toisen korkeakoulupaikan, jossa tutkinnon laajuus muuttuu. Tuleeko minun lakkauttaa kokonaan nykyinen hakemukseni ja hakea opintotukea uudelleen uusilla tiedoilla? Onko lomakkeessa mahdollista suoraan poistaa opintoraha ja jättää vain opintolainan mahdollisuus hakemukseen?

Kiitos vastauksista.

Avatar
Vieras

Re: Opintotuen lakkauttaminen, mutta opintolainan säilyminen

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 28 Marras 2021, 13:04

Sen verran on kokemusta asiasta, että opintolainaa ei ole mahdollista hakea ilman opintorahaa.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:36831
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opintotuen lakkauttaminen, mutta opintolainan säilyminen

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 29 Marras 2021, 07:53

Hei menossatoihin!

Opintolainan takaus voidaan myöntää vain niille kuukausille, joilta opiskelija saa opintorahaa tai Työllisyysrahaston myöntämää aikuiskoulutustukea.

Jos olet jo nostanut syyslukukauden 2021 opintolainan pankista, opintotuen peruminen tai palauttaminen syyslukukauden 2021 ajalta ei kuitenkaan vaikuta jo nostamaasi opintolainaan.

Sinun tulee tehdä uusi opintotukihakemus, kun oppilaitos ja tutkinto vaihtuvat. Opintotukihakemuksessa et voi hakea pelkkää opintolainaa. Jos haluat nostaa myös kevätlukukaudelta 2022 pelkkää opintolainaa, sinun pitää siis hakea opintotukea, joka sisältää sekä opintorahan että lainantakauksen. Kun olet nostanut opintolainan, voit perua tulevia tukikuukausia ja palauttaa opintorahan niiltä kuukausilta, joilta tuki on ehtinyt tulla jo tilille. Palautus on mahdollista tehdä seuraavan vuoden huhtikuun loppuun mennessä.

Ystävällisin terveisin
Else | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/omakela