Opintotuki ja 2 vk poissaolo

Kuinka paljon opiskelijalla voi olla muita tuloja? Mitkä tulot huomioidaan? Muista opintotuen peruminen ja palauttaminen. Takaisinperintä tulovalvonnan jälkeen.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Sihteeri1

Opintotuki ja 2 vk poissaolo

Lukematon viesti Kirjoittaja Sihteeri1 » 12 Helmi 2019, 19:41

Hei,

Onko niin, että jos ammattikoulussa opiskeleva opiskelija ei ole ollut koulussa tai edistänyt opintojaan kahteen viikkoon, niin oppilaitoksen kannattaa tehdä valvontailmoitus ( koska kahden viikon poissaolo opinnoista vaikuttaa siten, että opintotukeen ei ole oikeutta?)

Avatar
No1

Re: Opintotuki ja 2 vk poissaolo

Lukematon viesti Kirjoittaja No1 » 12 Helmi 2019, 20:59

*****

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:28567
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opintotuki ja 2 vk poissaolo

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 14 Helmi 2019, 08:23

Hei Sihteeri1!

Oppilaitoksen tehtävänä on seurata toisen asteen opiskelijan opintojen edistymistä ja ilmoittaa siitä tarvittaessa Kelaan. Tarkkoja opintosuoritusrajoja ei toiseen asteen opinnoissa ole määritelty mutta riittävä edistyminen on silloin, kun opiskelija suorittaa opintojaan keskimäärin 4,5 osaamispistettä tai 3 opintoviikkoa opiskelukuukautta kohti. Vähäisemmätkin suoritukset voidaan katsoa riittäväksi, jos opinnot kuitenkin muutoin edistyvät eli opiskelijalla ei ole aiheettomia poissaoloja ja suorituksia kertyy tasaisesti.

Suoraa vastausta kysymykseesi ei siis ole, vaan oppilaitos itse harkitsee sen, milloin opinnoissa edistyminen on puutteellista ja ilmoituksen tekeminen aiheellista. Valvontailmoituksella Kela selvittää tarkemmin opiskelijan oikeuden opintotukeen.

Ystävällisin terveisin
Taru | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi