Opintotuki ja 2 vk poissaolo

Valvoja: Kela | opintotuki

Kirjoittaja Sihteeri1 12 Helmi 2019, 20:41
Hei,

Onko niin, että jos ammattikoulussa opiskeleva opiskelija ei ole ollut koulussa tai edistänyt opintojaan kahteen viikkoon, niin oppilaitoksen kannattaa tehdä valvontailmoitus ( koska kahden viikon poissaolo opinnoista vaikuttaa siten, että opintotukeen ei ole oikeutta?)
Kirjoittaja Kela | opintotuki 14 Helmi 2019, 09:23
Hei Sihteeri1!

Oppilaitoksen tehtävänä on seurata toisen asteen opiskelijan opintojen edistymistä ja ilmoittaa siitä tarvittaessa Kelaan. Tarkkoja opintosuoritusrajoja ei toiseen asteen opinnoissa ole määritelty mutta riittävä edistyminen on silloin, kun opiskelija suorittaa opintojaan keskimäärin 4,5 osaamispistettä tai 3 opintoviikkoa opiskelukuukautta kohti. Vähäisemmätkin suoritukset voidaan katsoa riittäväksi, jos opinnot kuitenkin muutoin edistyvät eli opiskelijalla ei ole aiheettomia poissaoloja ja suorituksia kertyy tasaisesti.

Suoraa vastausta kysymykseesi ei siis ole, vaan oppilaitos itse harkitsee sen, milloin opinnoissa edistyminen on puutteellista ja ilmoituksen tekeminen aiheellista. Valvontailmoituksella Kela selvittää tarkemmin opiskelijan oikeuden opintotukeen.

Ystävällisin terveisin
Taru | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi
Vastaa