Tulojen ja opiskeluajan selvityslomakkeesta

Kuinka paljon opiskelijalla voi olla muita tuloja? Mitkä tulot huomioidaan? Muista opintotuen peruminen ja palauttaminen. Takaisinperintä tulovalvonnan jälkeen.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
nikla82
Viestit:2
Liittynyt: 26 Helmi 2019, 17:25

Tulojen ja opiskeluajan selvityslomakkeesta

Lukematon viesti Kirjoittaja nikla82 » 26 Helmi 2019, 17:41

Hei,

Huomioidaanko lomakkeessa ansiotuloiksi myös opinto(tuki)raha/asumislisä? Teidän verkkosivuilla opintoraha on veronalainen sosiaalietuus. Lomakkeessa sanotaan näin "Erottele pääomatulot (esim. ...) ja ansiotulot (esim. palkkatulot, veronalaiset sosiaalietuudet ja apurahat).

Kun taas teidän verkkosivuillanne sanotaan näin: "Ilmoita kalenterivuoden aikana saamiesi vuositulojen yhteismäärä. Vuosituloilla tarkoitetaan veronalaisia pääoma- ja ansiotuloja (brutto), apurahoja ja ulkomailta saatuja tuloja. Voit lukea Opintotuki-sivuilta, miten eri tulolajit otetaan huomioon tulovalvonnassa. Opintotukea ei oteta tulona huomioon. Pyöristä tulosi ylöspäin lähimpään täyteen euroon."

Joten kirjataanko opinto(tuki)raha/asumislisäkin lomakkeeseen palkkatulojen kanssa?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:32838
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Tulojen ja opiskeluajan selvityslomakkeesta

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 28 Helmi 2019, 10:11

Hei nikla82!

Opintotukea (opintorahaa/asumislisää) ei tarvitse ilmoittaa palkkatulojen kanssa, koska sitä ei huomioida tulona tulovalvonnassa. Mikäli olet saanut jotain muuta veronalaista sosiaalietuutta, niin merkitse lomakkeeseen ne tulot.

Ystävällisin terveisin
Taru | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi