Opintotuen takaisinperintä

Kuinka paljon opiskelijalla voi olla muita tuloja? Mitkä tulot huomioidaan? Muista opintotuen peruminen ja palauttaminen. Takaisinperintä tulovalvonnan jälkeen.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Lepau

Opintotuen takaisinperintä

Lukematon viesti Kirjoittaja Lepau » 19 Kesä 2019, 16:48

Valmistuin ammattikorkeasta keväällä 2017 nopeutetulla tahdilla koska sain työpaikan jonka vastaanottamiseen vaadittiin päättötodistus. Alkuvuodesta en tehnyt töitä oikeastaan ollenkaan vaan keskityin lopputyöhön. Nyt minulle oli lähetetty selvityspyyntö helmikuussa jota en kuitenkaan saanut. Todennäköisesti mennyt vanhaan osoitteeseeni. Nyt sitten tuli takaisinperintäkirje jossa karhutaan niitä alkuvuoden tukia takaisin. Pystyykö tähän tekemään oikaisuvaatimuksen? Palkkakuitista näkyy että tulot on tienattu opiskelun lopettamisen jälkeen.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:32293
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opintotuen takaisinperintä

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 20 Kesä 2019, 15:33

Hei Lepau!

Takaisinperintä päätökseen voit tehdä uudelleenkäsittelypyynnön. Voit tehdä pyynnön Kelan asiointipalvelun viestit –osion kautta. Selvitä uudelleenkäsittelypyynnössä, miksi se tulee myöhässä sekä toimita liitteeksi tuloselvitykset valmistumisen jälkeiseltä ajalta. Jos uusien laskentatietojen perusteella ei synny enää lainkaan takaisinperittävää, päätöksessä todetaan, ettei takaisinperintään ole aihetta uusien selvitysten perusteella.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi