Opiskelijan tuet ja tulot

Kuinka paljon opiskelijalla voi olla muita tuloja? Mitkä tulot huomioidaan? Muista opintotuen peruminen ja palauttaminen. Takaisinperintä tulovalvonnan jälkeen.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
SiiriT
Viestit:1
Liittynyt: 07 Elo 2019, 14:04

Opiskelijan tuet ja tulot

Lukematon viesti Kirjoittaja SiiriT » 07 Elo 2019, 14:11

Hei!

Opintoni alkavat syyskuussa ja haluaisin kysyä vaikuttavatko kesätöideni tulot syyskuun asumis- tai opintotukeen. Töitä teen vielä elokuun loppuun, mutta en ole varma saanko viimeiset palkkani syyskuun puolella. Vaikuttaisiko syyskuussa saatu palkka tukiini, vaikka olen ansainnut tulot elokuussa?

Kiitos avusta!

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:29138
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opiskelijan tuet ja tulot

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 08 Elo 2019, 10:09

Hei SiiriT!

Yleisessä asumistuessa palkka huomioidaan työn tekemisen mukaan, ei palkanmaksun. Jos haet asumistukea 1.9.2019 alkaen, ei palkkaa silloin huomioida vaikka se maksettaisiin syyskuussa.

Opintotukea voi saada normaalisti syyskuussa, mutta sinun tulisi seurata vuositulojasi ja ylittävätkö ne vuositulorajan. Vuositulokertymään huomioidaan siis kaikki vuonna 2019 maksetut tuloverolaina alaiset tulot.

Kerroit, että olet aloitat opinnot tänä syksynä, joten tulovalvontasi menee hieman eri tavalla kuin koko vuoden opiskelevalla. Voit lukea lisää osoitteessa www.kela.fi/omat-tulot-aloittanut-tai-valmistunut.

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi