Opintotuki ja palkka

Kuinka paljon opiskelijalla voi olla muita tuloja? Mitkä tulot huomioidaan? Muista opintotuen peruminen ja palauttaminen. Takaisinperintä tulovalvonnan jälkeen.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Tiedon janoinen

Opintotuki ja palkka

Lukematon viesti Kirjoittaja Tiedon janoinen » 09 Elo 2019, 01:52

Hei! Haluaisin tienata vähän rahaa opintotuen päälle. Saan siis opintotukea 250€ ja loput toimeentulotukea, eli kuukaudessa n.480€ tjn sellaista. Saan myös asumistukea. Olisin kiinnostunut viikonloppu töistä, esim vaikka vain joka lauantai 8h. Minua kiinnostaisi paljonko saan tienata palkan vaikuttamatta tukiin? Jos tuntipalkka olisi vaikka 10€, tekisin joka lauantai 8h = 80€/pv ja kuukaudessa siitä tulisi 320€, siihen opintotuki 250€ olisi 570€/kk niin jäisikö tuo summa kk.ssa minulle käteen (miinus verot) mutta joutuisinko maksamaan esim osan vuokrastani (vuokra n. 600€/kk) vai miten tämä menisi? Kaikki nämö tuki asiat ovat mielestäni niin sekavia enkä tiedä miten toimia. Arki päivät opiskelen 9-16.00 niin kyllä voisin ihan hyvin tehdä yhden päivän viikonlopusta töitä vai onko kannattavampaa tehdä la-su vai ei kenties ollenkaan? Onko työnteko plus miinus nolla? Pointtina on siis, että haluaisin että saisin edes vähän enemmän rahaa kuukaudessa, kuin pelkän opintotuen ja toimeentulotuen. Miten voin nyt toimia? Kiitos paljon!

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:29138
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opintotuki ja palkka

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 12 Elo 2019, 10:00

Hei

Opintotukea ja/tai yleistä asumistukea saava voi hyvin työskennellä jonkin verran niin, että nämä tuet eivät pienene. Nyrkkisääntönä voi pitää noin 750 euron bruttokuukausituloja. Sitä suuremmat tulot voivat jo alkaa pienentämään opinto- ja asumistukea.

Mutta jos ja kun saat myös toimeentulotukea, se pienenee, jos saat palkkatuloja. Toimeentulotuesta ei vähennetä 150 euron osuutta kuukausituloista, mutta sitä suuremmista tuloista toimeentulotuki pienenee täysimääräisesti, eli jokainen euro pienentää toimeentulotukea eurolla.

Ystävällisin terveisin
Ilpo | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi