Tuet ja työskentely opintojen ohella

Kuinka paljon opiskelijalla voi olla muita tuloja? Mitkä tulot huomioidaan? Muista opintotuen peruminen ja palauttaminen. Takaisinperintä tulovalvonnan jälkeen.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
huolestunut opiskelija

Tuet ja työskentely opintojen ohella

Lukematon viesti Kirjoittaja huolestunut opiskelija » 12 Elo 2019, 13:19

Moikka!

Minulla alkaa toinen opiskeluvuosi yliopistossa nyt syyskuussa ja olisin kiinnostunut, että kuinka paljon tuloni vaikuttavat opintotukeen ja asumistukeen. Saan niin sanotun täyden asumistuen ja sen lisäksi opintotuen. Ajattelin jatkaa kesätyöpaikassani extrana, muutamia viikonloppuja kuussa työskennellen opintojen ohella. Palkkaa tulisin saamaan kuussa n. 300€-500€ riippuen työvuorojen määrästä, vaikuttavatko nämä tulot tukiin? Luin palstalta aiemman kirjoituksen, jossa teiltä kelalta oltiin vastattu, että n. 750 euron tulot eivät vielä vaikuta asumis- ja opintotukeen. Voinko siis käydä huoletta töissä jatkossakin?

Kiitos jo etukäteen!

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:29138
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Tuet ja työskentely opintojen ohella

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 13 Elo 2019, 08:31

Hei huolestunut opiskelija!

Opintotuessa sinun tulisi seurata vuositulorajaa mikä määräytyy sen mukaan kuinka monta tukikuukautta nostat kyseisen kalenterivuoden aikana. Tuloiksi huomioidaan kaikki kalenterivuoden aikana saadut tuloverolain alaiset ansio- ja pääomatulot, myös kesän aikana ansaitut vaikka et olisi opintotukea saanutkaan. Tuloraja taulukon löydät osoitteesta www.kela.fi/opintotuki-omat-tulot.

Yleinen asumistuki tulisi taas tarkistuttaa, jos tulot nousevat 400 €/kk tai laskevat 200 €/kk. Ansiotulosta tehdään 300 €/kk ansiotulovähennystä ja tulot huomioidaan tämän vähennyksen jälkeen. Sinun kannattaa siis katsoa viimeisintä asumistuen päätöstä ja mitä tuloja siihen on huomioitu.

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi