Metsäkaupat / Opintotuki

Kuinka paljon opiskelijalla voi olla muita tuloja? Mitkä tulot huomioidaan? Muista opintotuen peruminen ja palauttaminen. Takaisinperintä tulovalvonnan jälkeen.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
s1lvennoinen
Viestit:1
Liittynyt: 13 Elo 2019, 13:58

Metsäkaupat / Opintotuki

Lukematon viesti Kirjoittaja s1lvennoinen » 13 Elo 2019, 14:05

Hei,

Sain hiljattain tililleni oman osuuteni myrskytuhon aiheuttamista vahingoista. Eli käytännössä myrskystä johtuen, jouduimme tekemään metsäkauppoja ja sain tästä oman osuuteni. Summa oli yhteensä 3890€. Joten tiedustelisin, vaikuttaako tämä opintotukeeni/ asumistukeeni? Kiitos jo etukäteen.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:29138
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Metsäkaupat / Opintotuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 14 Elo 2019, 10:32

Hei s1Ilvennoinen!

Puun myynnistä sinulle syntyy veronalaisia pääomatuloja. Nämä huomioidaan tulona opintotuen tulovalvonnassa. Opintotuessa on vuosituloraja, joita sinun tulisi seurata. Raja määräytyy nostettujen tukikuukausien määrän perusteella.

Kertomasi summa ei yksistään ylitä tulorajaa, joten tukeen ei olisi vaikutusta. Mutta mikäli sinulla on muitakin tuloja vuoden aikana, tuloraja saattaa ylittyä. Tällöin sinun kannattaa perua syksyn tukikuukausia tai palauttaa tukea jälkikäteen viimeistään ensi vuoden toukokuun loppuun mennessä.

Yleisessä asumistuessa metsätalouden tulona huomioidaan hehtaaria kohti vahvistetun keskimääräisen tuoton perusteella laskettu tulo. Todellinen metsätaloudesta saatu tulo ei siis vaikuta tuen määrään.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi