Apurahasta vähennettävät erikoismenot

Kuinka paljon opiskelijalla voi olla muita tuloja? Mitkä tulot huomioidaan? Muista opintotuen peruminen ja palauttaminen. Takaisinperintä tulovalvonnan jälkeen.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
apurahakysymys

Apurahasta vähennettävät erikoismenot

Lukematon viesti Kirjoittaja apurahakysymys » 13 Elo 2019, 22:12

Hei,

Vuoden 2017 tuloissani oli koululta saatu apuraha joka aiheutti takaisinperinnän ylityksen muutamalla eurolla. Tein asiasta korjauspyynnön jossa pyysin vähennettäväksi ylioppilaskunnan jäsenmaksun, joka on pakollinen koulussa opiskelua varten. Päätös tuli kuitenkin takaisin hylättynä eikä se sisältänyt juuri mitään selitystä.

Kelan sivuilla sanotaan:
"Apurahasta voidaan vähentää tiettyjä hyväksyttäviä erityismenoja, esimerkiksi erityisten opiskelu- tai tutkimusvälineiden ostamisesta aiheutuneet kulut, opiskelumatkat ulkomaille tai lukukausimaksut. Tietokoneen ostaminen ja muut opiskelijoille tavanomaiset menot eivät ole hyväksyttäviä erityismenoja."

Miten tuo erityisen ja tavanomaisen raja nyt oikein toimii? Tämä jäsenmaksu on käytännössä suoraan verrattavissa lukukausimaksuun, mutta on se myös vuosittaisena "tavanomainen". Vai onko tämä sellainen veteen piirretty viiva jota tulkitaan tapauskohtaisesti?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:29138
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Apurahasta vähennettävät erikoismenot

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 14 Elo 2019, 10:58

Hei apurahakysymys!

Ilmeisestikään ylioppilastoimikunnan tai muunkaan toimikunnan jäsenmaksua ei voida verrata koulun lukukausimaksuun. Jos olet tyytymätön päätöksen, ohhjeistan sinua tekemään uudelleenkäsittelypyynnön tai suoraan valituksen jolloin asiaa vielä tutkitaan.

Terveisin
Riikka | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi