Kysymys kk tulorajasta

Kuinka paljon opiskelijalla voi olla muita tuloja? Mitkä tulot huomioidaan? Muista opintotuen peruminen ja palauttaminen. Takaisinperintä tulovalvonnan jälkeen.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Opiskelija_2019

Kysymys kk tulorajasta

Lukematon viesti Kirjoittaja Opiskelija_2019 » 11 Syys 2019, 17:40

Hei,
Olen aloittanut opintoni syksyllä 2019. Tukia nostan syyskyy 2019-toukokuu 2020. Jos olisin esimerkiksi joulukuun töissä koko kuukauden vaikuttaako se tukiin mitä olen jo saanut ja mitä saisin joulukuulta? Jos en muuten loppuvuonna 2019 kävisi ollenkaan töissä. Eli käytännössä onko tuo kk tuloraja etten saa enempää tienaa kyseisessä kuukaudessa vai voinko esimerkiksi joulukuun aikana tienata 3kk edestä? Nostan opintotukea ja asumistukea.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:32374
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Kysymys kk tulorajasta

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 12 Syys 2019, 11:02

Hei Opiskelija_2019!

Opintotuessa on vuosituloraja. Vuosituloraja määräytyy sen perusteella, kuinka monelta kuukaudelta opiskelija nostaa opintotukea kalenterivuoden aikana. Vuositulorajataulukon löydät täältä: www.kela.fi/opintotuki-omat-tulot.

Ennen opintojen aloittamiskuukautta tai opintojen päättymiskuukauden jälkeen saamistasi tuloista ei lasketa mukaan sitä osuutta, joka ylittää keskimäärin 1 990 euroa kuukaudessa.

Jos siis koko kalenterivuoden tulosi ylittävät vuositulorajan, sinun on huolehdittava siitä, että opiskeluaikana saamasi tulot pysyvät seuraavan laskukaavan sisällä.
• 667 euroa x opiskeluajan tukikuukausien määrä + 1 990 euroa x opiskeluajan tuettomien kuukausien määrä (+ 222 euroa)

Jos opiskeluaikana saamasi tulot pysyvät laskukaavan sisällä, ennen aloittamiskuukautta tai päättymiskuukauden jälkeen saamasi tulot voivat olla miten suuret tahansa. www.kela.fi/omat-tulot-aloittanut-tai-valmistunut.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi