Opinnot

Kuinka paljon opiskelijalla voi olla muita tuloja? Mitkä tulot huomioidaan? Muista opintotuen peruminen ja palauttaminen. Takaisinperintä tulovalvonnan jälkeen.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Hk9

Opinnot

Lukematon viesti Kirjoittaja Hk9 » 11 Syys 2019, 20:07

Onko mahdollista saada Kelasta opintotukea, kun te toimisto eväsi työttömyyspäivärahan saannin, koska aloitin monimuoto-opinnot ja se tulkittiin täysipäiväiseksi opinnoiksi? Opiskelen kokoaikatyön ohella, mutta aloitin opinnot kaksiviikkoa ennenkuin Työsuhteeni alkoi. Opintopäivät ovat minulla palkattomia.
Entäs olenko oikeutettu jonkinmoiseen koulumatkatukeen, opintopäivien vuoksi matkaa kouluun tulee 100km yhteensuuntaan?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:32374
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opinnot

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 12 Syys 2019, 14:13

Hei Hk9!

Opintotukeen sinulla saattaa olla oikeus. Jotta asia voidaan tutkia, sinun tulisi tehdä hakemus opintotuesta.

Huomioithan, että opintotuessa on vuositulorajat. Mikäli olet kokoaikaisesti töissä, tulosi saattavat ylittää tulorajat. Opintotuen tulovalvonta tehdään jälkikäteen. Tulot eivät ole siis este tuen myöntämiselle, mutta ne voidaan periä myöhemmin takaisin.

Koulumatkatukea on mahdollista saada toisen asteen opintoihin. Jos opinnot ovat korkeakouluopintoja, matkoihin ei voi saada tukea. Kerroit opintojen olevan monimuoto-opintoja. Jotta koulumatkatukeen olisi oikeus, sinulla tulisi olla vähintään 7 yhdensuuntaista koulumatkaa viikossa.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi