Työt, asumistuki ja opintotuki?

Kuinka paljon opiskelijalla voi olla muita tuloja? Mitkä tulot huomioidaan? Muista opintotuen peruminen ja palauttaminen. Takaisinperintä tulovalvonnan jälkeen.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
RoosaMariia

Työt, asumistuki ja opintotuki?

Lukematon viesti Kirjoittaja RoosaMariia » 06 Marras 2019, 18:53

Moikka!
Semmosta kyselisin, että jos tienaan joka kuukausi 1200€ eli vuodessa 14400€ niin onko minulla mahdollista saada sekä opintotukea, että asumistukea? Kelan laskureiden mukaan asumistukea saisin 210€. Opiskelen Turun ammattikorkeakoulussa tradenomiksi monimuotototetuksena, eli lähipäiviä mulla on vain n. 2 päivää kuussa. En tiedä vaikuttaako se asiaan.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:31847
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Työt, asumistuki ja opintotuki?

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 08 Marras 2019, 14:30

Hei RoosaMaria!

14400€ tuloilla olisit oikeutettu nostamaan 6 opintotukikuukautta kalenterivuoden aikana. Jos olet nostanut enemmän tukikuukausia, niin sinun kannattaa palauttaa niitä vapaaehtoisesti, jolloin saat kuukaudet uudelleen käyttöösi, eikä tästä aiheudu sinulle lisäkuluja.
www.kela.fi/opintotuki-omat-tulot

Yleisen asumistuen osalta olisinkin neuvonut sinut laskuriin, jolla saat arvioitu tarkemmin tuen määrää. Sen verran vielä lisään kuitenkin, että huomioithan sen, että opintotuki huomioidaan myös tuloksi yleisessä asumistuessa.

Opiskelumuodolla ei ole tähän vaikutusta. Opintotuen osalta kannattaa toki tarkistaa vielä se, että koulutus on opintotukeen oikeuttavaa.

Ystävällisin terveisin
Aki | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi