Osakeyhtiön hallituksen jäsenyys ja opinto-/kuntoutustuki

Kuinka paljon opiskelijalla voi olla muita tuloja? Mitkä tulot huomioidaan? Muista opintotuen peruminen ja palauttaminen. Takaisinperintä tulovalvonnan jälkeen.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
slai+5
Viestit:2
Liittynyt: 12 Marras 2019, 12:46

Osakeyhtiön hallituksen jäsenyys ja opinto-/kuntoutustuki

Lukematon viesti Kirjoittaja slai+5 » 12 Marras 2019, 12:59

Isäni on perustamassa yritystä osakeyhtiömuotoisena. Jos osallistun hänen yritykseensä hallituksen jäsenenä saamatta tuloja yrityksen liikevaihdosta, niin vaikuttaako hallituksen jäsenyys opinto- ja asumistukeeni?
Veljeni saa kuntoutustukea opintoihinsa. Jos hän tulee mukaan osakeyhtiön hallitukseen, vaikuttaako se hänen kuntoutustukensa määrään? Hänellekään ei makseta palkkaa tai osinkoa isämme yrityksestä.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:31848
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Osakeyhtiön hallituksen jäsenyys ja opinto-/kuntoutustuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 13 Marras 2019, 08:55

Hei slai+5!

Opintotukeen vaikuttaa verolliset tulot ja tulot huomioidaan verottajan ilmoituksen mukaisesti. Kertomasi perusteella ei verotettavaa tuloa tulisi, joten tämä ei vaikuttaisi opintotukeen.

Yleisen asumistuen osalta voi olla, että asiaa tutkittaisiin tarkemmin sen suhteen oletko mukana yrityksen toiminnassa vai et:
"Yrittäjän tulo arvioidaan YEL- tai MYEL-vakuutuksen työtulon perusteella. Jos yrittäjällä ei ole vakuutusta, tuloksi voidaan arvioida starttirahan määrä, vähimmäistulo tai yrittäjän oman arvion mukainen tulo. Tilinpäätöstietoja ei tarvitse toimittaa Kelaan."
www.kela.fi/asumistukeen-vaikuttavat-tulot

Yleisen asumistuen osalta neuvoisin siis selvittämään hakemuksessa tilannetta tarkemmin.

Kuntoutustuen osalta en osaa itse vastata, mutta siirsin kysymykseni kuntoutuksen palstalla. Löydät vastauksen kysymykseen muutaman päivän sisällä täältä:

Kysy Kelasta / Kysy sairausajan etuuksista / Kuntoutuminen ja tukea arkeen / Osakeyhtiön hallituksen jäsenyys ja opinto-/kuntoutustuki

Ystävällisin terveisin
Aki | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi