Asumistuki ja tulot

Kuinka paljon opiskelijalla voi olla muita tuloja? Mitkä tulot huomioidaan? Muista opintotuen peruminen ja palauttaminen. Takaisinperintä tulovalvonnan jälkeen.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
RKKK

Asumistuki ja tulot

Lukematon viesti Kirjoittaja RKKK » 13 Marras 2019, 19:13

Hei!
Haluaisin kysyä asumistukeen vaikuttavista tuloista. Olen tällä hetkellä opiskelija, ja joululomani alkaa 4.12. Haluaisinkin joulukuussa mennä tekemään muutaman työvuoron, kuinka paljon saan tienata ilman, että se vaikuttaa asumistukeeni? Kelan sivuilta löysin tulorajataulukkoja, ja myös jossain kerrottiin että 300e/kk olisi se raja, mihin asti saa tienata ilman, että asumistuki pienenee, onko tämä siis kaikilla sama asumistuen määrästä riippumatta? Mutta sitten löysin myös toisen tiedon, jossa kerrottiin, että Kelaan täytyy ilmoittaa vasta sitten kun tulot nousevat 400e/kk. Eli mihin asti saan tienata, ennenkuin minun täytyy ilmoittaa Kelaan tulojen muutoksista? Tammikuussa en kuitenkaan opiskelujen ohessa ehtisi taas tehdä ollenkaan töitä, jolloin tuloni olisivat taas samat kuin aiemmin, eli: opintotuki, asumistuki ja opintolaina. Eli kyse olisi vain tästä yhdestä kuukaudesta (joulukuu), jolloin tuloni olisivat hiukan suuremmat.

Avatar
Vieras

Re: Asumistuki ja tulot

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 13 Marras 2019, 19:23

Välitarkistuksen syyt ja ajankohdat ,kun ruokakunnan tulot nousevat vähintään 400 e/kk. Tuki tarkistetaan sitä kuukautta seuraavan kuukauden alusta, josta alkaen tulojen muutos on voimassa kuukauden 1. päivästä alkaen.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:31957
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Asumistuki ja tulot

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 14 Marras 2019, 13:34

Hei RKKK!

Sinun tulee tehdä asumistuen välitarkastus jos tulot nousevat annettuun päätöksen nähden 400 eur/kk tai enemmän.

Tosin kohdallasi kun on kyse vain alle kuukauden mittaisesta työsuhteesta niin tarkistukselle ei ole perustetta, koska muuttuneet tulot alkaisivat vaikuttamaan vasta 1.1.20 tai 1.2.20, riippuen mikä on työsuhteesi alkupäivämäärä.

Tässä vielä hyvä linkki asumistuen tarkastamiseen liittyen:

www.kela.fi/asumistuen-tarkistaminen

Terveisin
Riikka | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi