Toimeksiantosuhteen työkorvaus ja opintotuki

Kuinka paljon opiskelijalla voi olla muita tuloja? Mitkä tulot huomioidaan? Muista opintotuen peruminen ja palauttaminen. Takaisinperintä tulovalvonnan jälkeen.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
keikkatyo123

Toimeksiantosuhteen työkorvaus ja opintotuki

Lukematon viesti Kirjoittaja keikkatyo123 » 28 Heinä 2020, 09:10

Hei!

Sain kesän aikana kesätyöni lisäksi ylimääräisen työkeikan toimeksiantosuhteena. Sain tästä työkorvauksen yksityishenkilönä, eli toimitin toimeksiantajalle verokorttini ja sain maksun suoraan tililleni. Tämän työkorvauksen vuoksi joutuisin todennäköisesti perumaan opintotukea loppuvuodelta.

Vaikuttavatko siis tällaiset satunnaiset tulot osaksi opiskelijan tuloja, eli vaikuttavatko ne tulorajaan? Olettaisin että kyllä, mutta ajattelin vielä varmistaa varmuuden vuoksi.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:32778
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Toimeksiantosuhteen työkorvaus ja opintotuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 28 Heinä 2020, 15:11

Hei keikkatyo123!

Kela huomioi opintotuessa tuloverolain mukaiset veronalaiset ansio- ja pääomatulosi. Tulojen satunnaisuudella ei ole opintotuessa vaikutusta. Kela huomioi tulot sille vuodelle ja sen suuruisina kuin Verohallinto ilmoittaa ne Kelalle. Veronalaiset tulot ovat pääsääntöisesti sen kalenterivuoden tuloja, jolloin olet saanut ne. Jos vuosituloraja ylittyy, niin voit palauttaa vuoden 2020 opintotukea vapaaehtoisesti 30.4.2021 mennessä.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi