Pakollinen harjoittelu ja opintotuen palautus

Kuinka paljon opiskelijalla voi olla muita tuloja? Mitkä tulot huomioidaan? Muista opintotuen peruminen ja palauttaminen. Takaisinperintä tulovalvonnan jälkeen.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Jipsukka
Viestit:1
Liittynyt: 01 Elo 2020, 08:14

Pakollinen harjoittelu ja opintotuen palautus

Lukematon viesti Kirjoittaja Jipsukka » 01 Elo 2020, 08:21

Opiskelen yliopistossa alaa johon kuuluu pakollisena 6kk harjoittelujakso ennen valmistumista. Harjoittelujaksosta saa palkkaa ja tuo 6kk palkka ylittää vuoden maksimitulorajan. Olen nostanut opintotuen tammi-toukokuussa sillä minulla ei ollut tuloja ennen harjoittelujakson alkamista. Onko todellakin niin että minun tulee palauttaa 5 kk nostetut tuet koska pakollisesta harjoittelusta maksetaan palkkaa ja se ylittää tulorajan?

Avatar
Vieras

Re: Pakollinen harjoittelu ja opintotuen palautus

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 01 Elo 2020, 09:16

Riippuu siitä paljonko tuloraja ylittyy. Voit palauttaa vaikka yhden kuukauden jos se riittää nostamaan tulorajaa tarpeeksi.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:32838
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Pakollinen harjoittelu ja opintotuen palautus

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 03 Elo 2020, 07:15

Hei Jipsukka!

Opintotuessa on tuloraja ja se koskee koko kalenterivuotta. Myös niitä kuukausia, joilta opiskelija ei nosta opintotukea. Se, kuinka monen kuukauden opintotuki sinun tulee palauttaa, riippuu tulojen määrästä sekä siitä, valmistutko kesken kalenterivuoden.

Voit arvioida Kelan verkkosivujen laskurilla, kuinka monen kuukauden opintotuki sinun kannattaa palauttaa https://www.kela.fi/asioi-verkossa_opis ... omat-tulot

Jos valmistut kesken vuoden, lue lisää valmistumisen vaikutukseen tulojen huomioimisessa https://www.kela.fi/omat-tulot-aloittan ... almistunut

Ystävällisin terveisin
Else | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi