Opintolainan valtiontakaus ilman opintorahaa

Kuinka paljon opiskelijalla voi olla muita tuloja? Mitkä tulot huomioidaan? Muista opintotuen peruminen ja palauttaminen. Takaisinperintä tulovalvonnan jälkeen.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Vieras

Opintolainan valtiontakaus ilman opintorahaa

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 19 Loka 2020, 14:39

Aloitin opiskelut aikuiskoulutuskeskuksessa lokakuun alussa. Kelan sivujen mukaan opntolainan takauksen saamisen edellytys on, että myönnetään myös opintorahaa. Olen opiskelujen ohessa töissä siten, että useimpina kuukausuna tulot todennäköisesti ylittää opintorahan saamisen edellyttävän määrän, mutta joinakin kuukausina tuloja ei ole juuri ollenkaan. Vuositulot tulevat kuitenkin ylittymään. Onko minun mahdollista saada opintolainaa, millä rahoittaa eläminen niinä kuukausina kun tuloja ei juurikaan ole, vaikka opintorahaan ei olisikaan oikeutta?

Avatar
Vieras

Re: Opintolainan valtiontakaus ilman opintorahaa

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 19 Loka 2020, 14:49

Voit saada opintolainan valtiontakauksen, jos saat Kelasta opintorahaa tai Työllisyysrahastolta aikuiskoulutustukea. Opintolainaa ei voi saada ilman opintorahaa.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:33408
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opintolainan valtiontakaus ilman opintorahaa

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 20 Loka 2020, 08:45

Hei!

Lainantakaus on osa opintotukea ja edellyttää, että myös opintoraha on myönnettynä samalle ajalle. Hae siis sekä opintorahaa että lainantakausta. Kela ei tutki tulojen määrää tuen myöntämisvaiheessa.

Jos tiedät vuositulorajan ylittyvän, sinun kannattaa palauttaa/perua opintorahan maksu sen jälkeen, kun olet opintolainan nostanut. Opintotuen perumisen ja vapaaehtoisen palautuksen, jos opintoraha on ehditty jo maksaa tilille, voi tehdä asiointipalvelun kautta.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi