Vaikuttaako opintotuen takaisin perintä opintolainahyvitykseen

Kuinka paljon opiskelijalla voi olla muita tuloja? Mitkä tulot huomioidaan? Muista opintotuen peruminen ja palauttaminen. Takaisinperintä tulovalvonnan jälkeen.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Melkein valmis

Vaikuttaako opintotuen takaisin perintä opintolainahyvitykseen

Lukematon viesti Kirjoittaja Melkein valmis » 06 Huhti 2021, 22:25

Hei,

Opiskelen ammattikorkeakoulussa viimeistä vuotta ja opinnoistani puuttuu kevään jälkeen enää opinnäytetyö. Suunnitelmissani on tehdä opinnäytetyötä ainakin osittain kesällä ja aion hakea opintotukea ja opintolainan valtiontakausta kesälle. Jos kuitenkin käy niin, että saankin töitä osaksi kesää, esimerkiksi kesä- tai heinäkuun puolesta välistä eteenpäin ja tuloraja ylittyy ja tällöin opintotukeni peritään takaisin, vaikuttaako tämä opintolainahyvitykseen? Eli jos näin kävisi, että joltain kuukaudelta joutuisin palauttamaan tukeni, saanko silti opintolainahyvityksen kunhan vain valmistun ajallaan?

Terkuin melkein valmis

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:35305
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Vaikuttaako opintotuen takaisin perintä opintolainahyvitykseen

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 08 Huhti 2021, 10:41

Hei Melkein valmis!

Opintolainahyvityksen määrä lasketaan nostetun opintolainan perusteella ja tuen edellytyksenä on valmistuminen määräajassa. Opintorahan mahdollinen takaisinperintä ei vaikuta tähän.

Sinun kannattaa itse seurata tulojen kertymistä. Jos huomaat, että opintotuen tuloraja ylittyy, voit palauttaa opintotuen vapaaehtoisesti. Tällöin vältyt tulovalvonnan takaisinperintään liittyvältä korotukselta. Tuen palautus koskee vain opintorahan osuutta, se ei vaikuta jo nostettuun opintolainaan. Tulojen vaikutuksesta opintotukeen on kerrottu lisää sivulla www.kela.fi/opintotuki-omat-tulot.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi