Perintö ja tuet

Kuinka paljon opiskelijalla voi olla muita tuloja? Mitkä tulot huomioidaan? Muista opintotuen peruminen ja palauttaminen. Takaisinperintä tulovalvonnan jälkeen.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Minna209

Perintö ja tuet

Lukematon viesti Kirjoittaja Minna209 » 07 Huhti 2021, 16:21

Hei! Jos perinnönjako 25 tuhatta tapahtuu kuukausittaisina 700e eräsuorituksina tilille niin vaikuttaako se asumistukeen ja opintotukeen sinä aikana? Jos sen suorittaa kertasummana onko asia silloin eri?

Avatar
Vieras

Re: Perintö ja tuet

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 07 Huhti 2021, 16:47

Opintotuessa ei huomioida perintö- ja lahjaverotuksen piiriin kuuluvia lahjoja ja perintöjä. Asumistukeen ei vaikuta jos perintö maksetaan kerralla,mutta koska se jaetaan joka kuukaudelle niin se on sinulle säännöllistä tuloa.

Jatkuvana tulona pidetään tuloa, joka jatkuu vähintään 3 kuukautta asumistuen myöntämis- tai tarkistamisajankohdasta. Jos siis henkilön tulot jatkuvat samanlaisina vähintään 3 kuukautta myöntö- tai tarkistamisajankohdasta, asumistuen määrä lasketaan näiden tulojen mukaan.

Asumistuki tulee tarkistuttaa jos ruokakunnan tulot nousevat vähintään 400 e/kk tai pienenevät vähintään 200 e/kk edellisen päätöksen tuloihin verrattuna.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:34976
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Perintö ja tuet

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 09 Huhti 2021, 10:07

Hei Minna209!

Jos saamasi perintö kuuluu perintöverotuksen piiriin, niin sitä ei huomioida opiskelijan tulona opintotuen tulovalvonnassa. Mutta jos saat perinnöstä tuloverolain mukaista veronalaista ansio- tai pääomatuloa, se huomioidaan tulona opintotuen tulovalvonnassa.

Perintöä ei huomioida tulona asumistuessa. Mahdolliset pääomatulot huomioidaan tulona. www.kela.fi/asumistukeen-vaikuttavat-tulot.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi