Oppimateriaalilisä

Kuinka paljon opiskelijalla voi olla muita tuloja? Mitkä tulot huomioidaan? Muista opintotuen peruminen ja palauttaminen. Takaisinperintä tulovalvonnan jälkeen.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
42183244

Oppimateriaalilisä

Lukematon viesti Kirjoittaja 42183244 » 18 Huhti 2021, 15:58

Hei, en hakenut opintotukea(oppimateriaalilisää, olen alle 18) kun koulut alkoi, voinko hakea sitä nyt?

Avatar
Vieras

Re: Oppimateriaalilisä

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 18 Huhti 2021, 16:40

Oppimateriaalilisää maksetaan ainoastaan 16 vuotiaille. 17 vuotiaan ja vanhemman pitää hakea opintotukea. Takautuvasti niitä ei makseta.

Avatar
Vieras

Re: Oppimateriaalilisä

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 18 Huhti 2021, 17:35

Olet väärässä.Oppimateriaalilisää voidaan maksaa jos asut vanhempasi luona ja olet alle 20-vuotias ja vanhempiesi yhteenlasketut tulot ovat enintään 41 100 euroa vuodessa.

Oppimateriaalilisää voivat saada opintotukeen oikeuttavaa ammatillista koulutusta tai lukiokoulutusta suorittavat. Sitä ei myönnetä korkeakouluopiskelijoille, perusopetuksen opiskelijoille eikä vapaan sivistystyön opiskelijoille esimerkiksi kansanopistolinjoilla.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:35017
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Oppimateriaalilisä

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 19 Huhti 2021, 09:52

Hei

Opintotuki voidaan myöntää (aikaisintaan) hakemuksen saapumiskuukauden alusta alkaen. Jos opintotukihakemuksesi on Kelassa nyt huhtikuussa, voit saada opintotuen huhtikuun alusta alkaen. Hae opintotuki koko opiskeluajalle. Toisen asteen opinnoissa opintotuen lukuvuosittainen tukiaika on yleensä elokuun alusta toukokuun loppuun. Tuen maksaminen siis jatkuu automaattisesti seuraavan lukuvuoden elokuusta alkaen, kun tuki on myönnetty koko opiskeluajalle.

Opintotukihakemuksella ei haeta erikseen oppimateriaalilisää. Kun haet opintotukea, myönnämme automaattisesti sen opintotuen, joka on mahdollista myöntää. Hakemuksessa kysytään kuitenkin erikseen sitä, haetko myös opintolainan valtiontakausta. Mielestäni se kannattaa hakea samalla kertaa. Kun lainatakaus on myönnetty, opintolainaa ei ole pakko käyttää, mutta se mahdollisuus on olemassa, jos lainalle on tarvetta. Tarvitset kuitenkin vanhempiesi suostumuksen opintolainan nostamiseen. Se toimitetaan pankille, jos haluat lainaa nostaa.

Ystävällisin terveisin
Ilpo | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi