Opintotukea kesällä

Kuinka paljon opiskelijalla voi olla muita tuloja? Mitkä tulot huomioidaan? Muista opintotuen peruminen ja palauttaminen. Takaisinperintä tulovalvonnan jälkeen.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
reetta2003

Opintotukea kesällä

Lukematon viesti Kirjoittaja reetta2003 » 18 Huhti 2021, 16:50

Hei! Voiko lukiolainen saada kesäloma-aikana opintotukea suorittamalla yhden (tai useamman) lukiokurssin kesän aikana itsenäisesti? Mikäli on mahdollista niin miten tukea haetaan?

Avatar
Vieras

Re: Opintotukea kesällä

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 18 Huhti 2021, 17:27

Ei voi.

Tuki voidaan myöntää, jos lukiolainen suorittaa lukion oppimäärään sisältyviä opintoja. Oppilaitoksen järjestämien opintojen on kestettävä vähintään 18 kalenteripäivän ajan jokaisena kuukautena, jolle opiskelija hakee tukea. Opintotukea ei voida myöntää, jos lukiolainen opiskelee itsenäisesti.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:34976
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opintotukea kesällä

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 19 Huhti 2021, 09:48

Hei

Jos olet lukiolainen, voit saada tukea kesäajalle, jos suoritat lukion oppimäärään sisältyviä opintoja. Oppilaitoksen järjestämien opintojen on kestettävä vähintään 18 kalenteripäivää jokaisena kuukautena, jolle haet kesäopintotukea. Liitä hakemukseesi todistus kesäopintojesi kestosta ja sisällöstä. Todistuksen voi antaa se oppilaitos, joka järjestää kesäopinnot. Kesäopintotukea ei voida myöntää, jos opiskelet itsenäisesti esimerkiksi valmistautumalla ylioppilaskirjoituksiin.
https://www.kela.fi/opintotuki-opintotu ... esaopinnot

Jotta voit lukiolaisena saada kesäopintotukea, sinun pitää suorittaa oppilaitoksen järjestämiä lukion oppimäärään sisältyviä opintoja (= lukiokurssi tai -kursseja). Kesäopintotukihakemukseen tarvitaan liitteeksi sen oppilaitoksen todistus, jonka järjestämiä opintoja suoritat.

Ystävällisin terveisin
Ilpo | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi