opintotuen liitteet

Kuinka paljon opiskelijalla voi olla muita tuloja? Mitkä tulot huomioidaan? Muista opintotuen peruminen ja palauttaminen. Takaisinperintä tulovalvonnan jälkeen.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
sarakiiskil

opintotuen liitteet

Lukematon viesti Kirjoittaja sarakiiskil » 19 Huhti 2021, 15:46

Hei. Olen lähettanyt opintotuen hakemukseen tarvittavan oppilaitostodistuksen, mutta sivuilla lukee, että sitä odotetaan yhä. Tuleeko minun vain odottaa prosessin etenemistä vaiko lähettää liite uudestaan tai soittaa kelaan?

Avatar
Vieras

Re: opintotuen liitteet

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 19 Huhti 2021, 15:53

Kela saa opiskelupaikan vastaanottotiedot kotimaisista yliopistoista, ammattikorkeakouluista sekä yhteisvalinnassa mukana olevista ammatillisista oppilaitoksista ja lukioista. Jos opiskelet jossakin näistä, opintotukea kannattaa hakea vasta sitten, kun opiskelupaikkasi näkyy verkkohakemuksessa pohjatietona. Hakemuksen tekeminen on silloin helpompaa ja saat päätöksen nopeammin. Voit kuitenkin hakea opintotukea, vaikka opiskelupaikkasi ei näkyisi verkkohakemuksessa.

Jos opintotukihakemukseen tarvitaan liitteitä, saat siitä tiedon asiointipalvelusta.Opintotukihakemukseen ei yleensä tarvita liitteitä.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:34976
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: opintotuen liitteet

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 20 Huhti 2021, 08:51

Hei sarakiiskil!

Nimimerkki Vieras jo avasikin aika hyvin taustaa.

Näkemättä tietojasi en toki pysty sanomaan tarkemmin tilannettasi, mutta en olisi huolissani tuosta.

Usein tuo muistutus liitteista poistuu nimittäin siinä vaiheessa, kun käsittelijä käy läpi hakemuksesi ja tarkistaa, että toimitettu liite on oikea. Sinuna siis odottelisin edelleen päätöstä ja tarvittaessa sinuun ollaan vielä yhteydessä.

Ystävällisin terveisin
Aki | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi