Hoitoraha ja vanhempainvapaa

Miten äitiysraha määräytyy? Koska äitiysvapaa alkaa? Kysy ja keskustele äidin vapaista.

Valvoja: Kela-Kerttu

Avatar
Tiia868686

Hoitoraha ja vanhempainvapaa

Lukematon viesti Kirjoittaja Tiia868686 » 16 Kesä 2021, 20:34

Hei, kun jään vanhempainvapaalle, miehen äiti tulee meille hoitamaan pian 2v esikoista. Hänelle ei vielä saatu muuton takia päiväkotipaikkaa. Voiko pojan mummo saada hoitorahaa hoitamisesta, vaikka minä saan vanhempainvapaalla korvaukset?

Avatar
Kela-Kerttu
Viestit:32232
Liittynyt: 23 Tammi 2014, 10:58
Paikkakunta: KELA

Re: Hoitoraha ja vanhempainvapaa

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela-Kerttu » 17 Kesä 2021, 08:32

Hei Tiia868686!

Kotihoidon tuki ns. yhteensovitetaan äitiys- ja vanhempainrahakaudella ja yleensä hoitorahaa ei jää maksettavaksi. Perheen tuloista riippuen, voi hoitolisää saada toisesta alle kouluikäisestä lapsesta, jota hoidetaan kotona eli hänellä ei ole kunnallista päivähoitopaikkaa varattuna. Kotihoidon tuki maksetaan aina perheelle, joten sitä ei voi tilanteessanne mummo itselleen hakea. Apuna mahdollisen kotihoidon tuen arvioinnissa voi käyttää sivuiltamme löytyvää lastenhoidon tuen laskuria.

Jos palkkaatte mummon hoitajaksi, voi siinä tilanteessa hakea yksityisen hoidon tukea. Yksityisen hoidon tuki maksetaan aina hoitajalle ja sitä varten tulee tehdä työsopimus sekä hyväksyttää hoitaja kunnassa. Lisää tästä kannattaa lukea osoitteessa: www.kela.fi/jos-palkkaat-yksityisen-lastenhoitajan

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi