hoitovapaa

Miten äitiysraha määräytyy? Koska äitiysvapaa alkaa? Kysy ja keskustele äidin vapaista.

Valvoja: Kela-Kerttu

Avatar
sony
Viestit:5
Liittynyt: 20 Heinä 2016, 11:16

hoitovapaa

Lukematon viesti Kirjoittaja sony » 13 Kesä 2017, 20:59

Hei
Syyskuuhun loppuu minun vanhempainraha. Tarkoitus jäädä vielä lasta kotiin hoitamaan. Ymmärsinkö oikein että kotihoidon tuki on 342.53€ ja hoitolisää saa jos miehen tulot olisivat alle 2753.96/kk? eli jos ne ylittyvät en saa muuta rahaa kun kotihoidon tuen? Saako tehdä töitä kotihoidon aikana? Onko tulorajoja äidillä joka saa vain kotihoidon tukea? ja jos saa tehdä töitä onko se rajattu esim. sunnuntaihin. kuten vanhempainvapaalla?

Avatar
Kela-Kerttu
Viestit:27061
Liittynyt: 23 Tammi 2014, 10:58
Paikkakunta: KELA

Re: hoitovapaa

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela-Kerttu » 14 Kesä 2017, 14:18

Hei sony!

Kotihoidon tuen hoitoraha alle kolmevuotiaasta lapsesta on 338,34 €/kk. Tämän lisäksi voit hakea tulosidonnaista hoitolisää, minkä määrään vaikuttavat koko perheen tulot. Hoitorahaa ei katsota tuloksi. Kolmihenkisessä perheessä tuloraja siihen, ettei hoitolisää saa ollenkaan on tänä vuonna 3356,23 €/kk. Hoitorahan ja hoitolisän lisäksi voi kunnasta riippuen mahdollisesti saada kuntalisää. Voit laskea kotihoidon tuen määrää laskurilla osoitteessa: www.kela.fi/laskurit.

Voit tehdä töitä vaikka saat kotihoidon tukea. Sillä milloin töitä teet, ei ole vaikutusta kuten vanhempainpäivärahan aikana. Hoitorahaan tuloilla ei ole vaikutusta, mutta jos haette hoitolisää, tulot ja niissä tapahtuvat muutokset tulee ilmoittaa Kelaan.

Mukavaa kesän jatkoa!

Terveisin Kela-Kerttu
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi