Koulumatkatuki muutos

Tukea päivittäisiin koulumatkoihin lukiolaiselle ja ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijalle. Miten sitä haetaan ja maksetaan? Entä jos muutan? Saanko tukea työssäoppimisjakson ajalle?

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Vierailija38

Koulumatkatuki muutos

Lukematon viesti Kirjoittaja Vierailija38 » 19 Huhti 2021, 21:22

Moro. Miten kuuluisi toimia kun olen juuri pari viikkoa sitten lähettänyt koulumatkatuki hakemuksen, mutta nyt sain tietää, että koulu jatkuukin viikon pidempään kuin lähettäessä katsoin. Merkkasin siis hakemukseen, että koulu loppuu 4.6 vaikka se loppuu 10.6. Saako sen muutettua jostain helpommin kuin, että lähettää muutos hakemuksen? Saako tuosta 4 päivästä siis kesäkuun tuen vai montako päivää kuukaudessa täytyy olla, että saa tuen?

Avatar
Vieras

Re: Koulumatkatuki muutos

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 19 Huhti 2021, 21:30

Voit ilmoittaa muutoksista Kelaan viestillä asiointipalvelussa tai soittamalla. Toinen vaihtoehto on, että jätät oppilaitokseesi uuden koulumatkatukihakemuksen KM1 (pdf).

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:35034
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Koulumatkatuki muutos

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 20 Huhti 2021, 10:06

Hei Vierailija38!

Voit ilmoittaa muutoksesta esim. viestillä OmaKelan kautta. Näyttäisi siltä, että muutoksella ei ole kuitenkaan vaikutusta kesäkuun koulumatkatukeen, koska koulumatkatuen yhtenä ehtona on, että tukeen oikeuttavan ajan pitää kestää yhtäjaksoisesti vähintään 18 päivää ja kuukaudessa pitää olla vähintään 18 tukeen oikeuttavaa päivää.

Näyttäisi siis, että kesäkuun koulumatkatukeen ei olisi oikeutta. Saat kuitenkin päätöksen asiasta hakemuksen kautta. :)

Ystävällisin terveisin
Hanna-Kaisa | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi