koulumatkatuki

Tukea päivittäisiin koulumatkoihin lukiolaiselle ja ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijalle. Miten sitä haetaan ja maksetaan? Entä jos muutan? Saanko tukea työssäoppimisjakson ajalle?

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
MK11

koulumatkatuki

Lukematon viesti Kirjoittaja MK11 » 13 Kesä 2021, 21:44

Hei! 16v. poikamme on menossa raudaskylän lukioon opiskelemaan syksyllä. asumme vähäkankaalla. meiltä kouluun matkaa on n.13km. linja-autolla täsät meiltä ei sinne pääse. täytyisi mennä ensin keskustaan ja siitä sitten vaihtaa ja mennä toisella raudaskylälle joka sekään ei onnistu kun sitte linjureiden aikataulut eivät täsmää mitenkään. siellä on asuntola mahdollisuus mutta musiikki harrastus on usein jopa 4iltana viikossa musiikkiopistolla ja näin joutuu kuitenkin kotiin tulemaan. eli joutuu kulkemaan omin kyydein. onko mahdollista saada koulumatkatukea? ja onko tukea mahdolista saada jos on asuntolapaikka vain siltä varalta että voi hyppytunnit käyttää hyödyksi opiskeluun siellä vaikka ei siellä asuisikaan?

YT. MK

Avatar
Vieras

Re: koulumatkatuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 13 Kesä 2021, 22:39

MK Sinulle ei soiteta täältä ja eikä lähetetä sähköpostia.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:35651
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: koulumatkatuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 14 Kesä 2021, 09:54

Hei

Poistin kysymyksestä yhteystietosi.

Lukiossa opiskeleva poikasi voi saada Kelasta koulumatkatukea. Jos koulumatkalla ei voi käyttää joukkoliikennettä tai koulukuljetusta, hän voi saada koulumatkatuen, vaikka hän käyttää itse järjestettyä kulkutapaa. Koulumatkatuki maksetaan tällöin kuukausittain opiskelijan ilmoittamalle pankkitilille. Voitte arvioida tukioikeutta ja sen määrää koulumatkatuen laskurilla:
https://asiointi.kela.fi/kmtlaskenta_ap ... on?lang=fi

Koulumatkatuen säännöt muuttuvat 1.8. alkaen. Laskurissa on jo uudet säännöt. Koulumatkatuen kela.fi-sivut uusitaan kesäkuun loppuun mennessä.

Mahdollisuus asua ilmaiseksi oppilaitoksen asuntolassa voi estää koulumatkatuen saamisen. Ei kannata ottaa asuntolapaikkaa vastaan hyppytunteja varten.

Koulumatkatukea haetaan Kelan lomakkeella KM 1. Hakemus jätetään oppilaitokselle.

Ystävällisin terveisin
Ilpo | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi